Åtta nyanställningar till HYSS AB

HYSS AB anställer åtta nya medarbetare för att möta stororder till dagligvaruhandeln.

Mats_Sodergren

Att öka sin personalstyrka med 200 procent i en enda rekrytering låter som en saga för de flesta, men när det gäller formsprutningsföretaget HYSS AB är det precis vad som hänt. För två veckor sedan anställdes åtta nya personer för att möta kraven från en ny jätteorder. Därmed går man från fyra till tolv personer som kommer att arbeta inom produktionen.
– Det är ett extremt stort utvecklingsprojekt som vi har varit inne i sedan november förra året. Bara till den första ordern går det åt 140 ton råmaterial. Allt ska vara ute till kund på fyra månader, en order på över tio miljoner kronor, säger Mats Södergren, vd för HYSS AB.

Tidigare har maskinerna bemannats dagtid av fyra personer, men från och med november kommer man behöva ha arbetskraft dygnet runt, även på helger.
– Det handlar om högfinishdetaljer med extremt höga krav till dagligvaruhandeln så vi måste bemanna upp på detta sätt. Vi har köpt in ny utrustning för 2,2 miljoner kronor i samband med denna utveckling, säger Mats Södergren.

Hyss AB är en komplett plastpartner för allt som rör tillverkning av formsprutad plast.