BSV har fått en kanonstart i Nässjö

BSV arkitekter & Ingenjörer AB, som vid förra årsskiftet köpte Spjuth Arkitektkontor AB i Nässjö, har fått en kanonstart. Man är engagerade i rent industriella projekt och satsar dessutom på ett stort bostadsprojekt i folkparksområdet i Nässjö. ”Det kunde inte ha börjat bättre”, säger VD Johnny Grauengaard.
Ägarekvartetten i BSV Arkitekter & Ingenjörer. Fr v Mikael ”Meie” Andersson, Nässjö, Tom Ericsson, Värnamo, Johnny Grauengaard, Värnamo och Mikael Rigert, Tranemo. FOTO: Carméla Skillfeldt, BSV.
Ägarekvartetten i BSV Arkitekter & Ingenjörer. Fr v Mikael ”Meie” Andersson, Nässjö, Tom Ericsson, Värnamo, Johnny Grauengaard, Värnamo och Mikael Rigert, Tranemo. FOTO: Carméla Skillfeldt, BSV.

– Det blev bättre än vi hade vågat hoppas. Men jag är inte förvånad. Thomas Spjuth har lagt en mycket god grund under alla sina verksamma år i Nässjö. Jag är glad att han fortsätter. Han är ju fortfarande ”skissnödig”, säger Johnny Grauengaard, VD för BSV arkitekter & Ingenjörer AB som köpte Spjuth Arkitektkontor AB i Nässjö vid förra årsskiftet.

Johnny Grauengaard, VD BSV Arkitekter & Ingenjörer
Johnny Grauengaard, VD BSV Arkitekter & Ingenjörer

Företaget har bred kompetens och sysslar bland annat med samhällsplanering, byggnads- och geoteknik, energi- och miljörådgivning, projektlednign och brandskydd.
– Vi är inget traditionellt arkitektkontor eller byggkonsultföretag. Affärsidén går ut på att vår samlade kunskap och erfarenhet ger en bred och gedigen kompetensbas till våra kunder.

BSV med huvudkontor i Värnamo har även verksamheter och kontor i Jönköping, Växjö, Kalmar och Tranemo och har 60 anställda. Thomas Spjuth, som ligger bakom ett stort antal projekt i nässjöregionen jobbar kvar i företaget. Byggnadsingenjör Ulrica Ek finns också kvar på kontoret. Hittar man rätt medarbetare blir det aktuellt med utökningar.

Det är ingen brist på intressanta uppdrag. Som ett exempel kan nämnas att man bland renodlade industriella jobb just nu gör jobb åt blivande företaget SIVAB som växer fram i Forserum. Via nässjökontoret sitter man och ritar på den kommande barnfilmbyn i Mariannelund. Det ena uppdraget är inte det andra likt.

Satsning på grupphus
I samverkan med Pålssons Bygg i Huskvarna presenterar BSV åtta arkitektritade grupphus i gamla Folkets Park-området i Nässjö, som ligger i det populära Handskerydsområdet. Byggnationen är avsedd att dras igång till våren. Det blir i form av kedjehus som skiljs åt genom en carport. Praktiska enplanshus. Husen är på 105 kvm, har fyra rum och köp. Man kan välja till ett inglasat uterum, ytterligare sovrum, större kök och sällskapsrum och därmed öka bostadsytran med 13 kvm.

Johnny Grauengaard berättar med inlevelse om projektet när vi gör ett besök på platsen och påtalar bland annat hur lugn miljön är, med mycket grönska och ingen genomfartstrafik. Han tror att projektet blir en fullträff. Mer om projektet hittar man hos Pålssons Bygg.