De har öppnat nagel- och franssalong i Nässjö

Är du sugen på manikyr eller en fransförlängning? Då ska du besöka Cecilia Hultmans och Cecilia Wijks salong i Nässjö.

Cecilia Hultman och Cecilia Wijk har mer än bara förnamnet gemensamt. De delar även det stora intresset för skönhet och numera även lokal. Idag öppnade de sin salong på Postgatan 8, mitt i centrala Nässjö. Här driver nu Cecilia Hultman sitt företag C Your Nails, som tidigare hade lokaler i Malmbäck, och Cecilia Wijk, som är ny i branschen, går under namnet Fina Fransar i Nässjö.
– Förra veckan fick jag mitt certifikat, så det är jätteroligt att äntligen få börja. Det jag gör kallas för fransförlängning, vilket innebär att jag sätter på fler fransar och ger volym, säger Cecilia Wijk, fransstylist.

Medan Cecilia Wijk fixar fransar, utför Cecilia Hultman manikyr och spraytans.
– Jag ger även vård av naglar och säljer produkter för naglar, säger Cecilia Hultman, nagelterapeut.

Från stamkund till kollega

Sedan 2012 har Cecilia Hultman drivit sin nagelsalong C Your Nails i Malmbäck. Det var även här som hon och Cecilia Wijk träffades. Wijk var nämligen en av Hultmans stamkunder och under en av hennes bokningar berättade Wijk att hon skulle satsa på att bli fransstylist.
– Det var då idén väcktes om att hitta en lokal tillsammans. Som nycertifierad fransstylist behövde Cissi en salong där hon kunde ta emot sina kunder och jag själv kände att det var dags att utveckla mitt företag, berättar Cecilia Hultman.

Cecilia Hultman vill börja utbilda nagelterapeuter och för att göra det ser hon fördelar med ett nytt centralt läge där tillgängligheten är bättre.

Invigningsfest

Den 3 november är det invigningsfest för Fina Fransar i Nässjö och C Your Nails. Cecilia Wijk berättar att de inte har spikat programmet ännu, mer än att det kommer att bjudas på bubbel och snittar.
– Och alla är ju såklart välkomna! avslutar hon.