Draka Kabel jubilerar

Draka Kabel firar 35 år i Nässjö med ett öppet arrangemang i september. Bland annat kommer man att visa en stor maskinvestering. Just nu har företaget också några fina kontorslokaler med egen ingång lediga berättar Personalchef Stefan Milesson.

Det är 35 år sedan Draka Kabel etablerade sig i Nässjö. Mycket har hänt under årens lopp. Först var det Liljeholmens Kabelfabrik från Västberga i Stockholm som kommunen förhandlade med. Väl i Nässjö hette företaget ASEA Kabel. Från december 1999 kom man att ingå i en holländsk koncern och fick namnet Draka Kabel. Förra året var det dags för italienskt ägarskap och ingår numera i Prysmian Group. Den 8 september blir det Öppet Hus för allmänheten, då man kan visa upp ett mycket spännande företag som har 160 anställda.

Det finns svängrum i företaget och just nu en avdelning med egen ingång och ett antal kontorsrum i gott skick, som Personalchef Stefan Milesson berättar om i en filmad intervju. Dem hyr man gärna ut till den som är intresserad. På vår hemsida under Lediga Lokaler finns fakta om både dessa och andra lokaler för som kan vara till nytta både för tillverkande företag och tjänsteföretag.