Från stolar till helheten

Ergoline har gått från pålitlig stolsleverantör till fullvärdig inredningspartner.

20130927_ergoline

Benny Larsson på Ergoline är sedan många år både bland företagare, sjukgymnaster och arbetsterapeuter en välkänd leverantör av högkvalitativa arbetsstolar i Jönköpings län. Med en stark känsla för ergonomi och ett nära samarbete med med Scandinavian Business Seating och RH-stolen uppfattas Ergoline ofta helt enkelt som en stolsleverantör. Till viss del med rätta, ska tilläggas, eftersom få företag i regionen har varit så skickliga att förse arbetsplatser med ordentliga sittplatser. Sedan starten 1993 har Ergoline under åren anpassat sitt utbud och erbjudande till företag att nu vara en komplett inredningspartner.

Karolina Larsson klev in i Ergoline för tre år sedan. Med bakgrund som projektledare inom konceptuella butiksinredningar har hon en skarp blick för helheten och har vidareutvecklat Ergolines inredningskoncept. Tillsammans hjälper de företag att skapa moderna, verksamhetsbaserade arbetsplatser och även andra offentliga rum.
– Vi bygger inte bara på tradition utan kan även komma med egna förslag till kunden som är anpassade just för deras verksamhet. Det kan vara lösningar som är skräddarsydda vad gäller färg, form, design och så vidare, utan att tappa fokus på kostnad och investering, säger Karolina Larsson.

Leverantörerna har noggrant valts ut för att möta kundernas önskemål. Med tanke på regionens styrka när det gäller möbeldesign och tillverkning är många av Ergolines leverantörer Småländska men några geografiska begränsningar har man inte, utan erbjuder i samråd med kund det mest optimala. Bredden i utbudet speglar bredden av kunder. I våras var Ergoline involverade i ombyggnationen av entrén till Medborgarkontoret, som leder till såväl Konsument Högland som Turistbyrån och Medborgarkontoret.
– Det är olika verksamheter med helt olika syften, så utmaningen var att skapa en miljö där man kunde möta varje individ på rätt sätt. Sådana projekt är väldigt intressanta och där samspel och samarbete mellan inredare och kund är så viktiga, säger Karolina Larsson.

Lasse Stridh, chef för Medborgarkontoret, hade stor hjälp av Ergoline under hela projektet, från idéer till utförande.
– Vi hade en lite för hög tro på oss själva från början och trodde att vi skulle kunna styra upp inredningen på egen hand så att det blev ett bra flöde. Men så blev det ju inte, så vi tog in inredaren Christel Stenberg och Karolina från Ergoline, som tillsammans såg till att inredningen och miljön anpassades till verksamheten. Det är en otrolig skillnad, de har gjort ett kanonjobb, säger han.

Även om Ergoline i och med tillskottet av Karolina Larsson numera är dubbelt så stora som innan, har de fördelen av det lilla företagets närhet och snabbhet i relation till kunderna.
– Vår styrka är vår kunskap, vår känsla för service och att vi är flexibla, säger Karolina Larsson.

Ergoline arbetar över hela Jönköpings län och sitter sedan tre år tillbaka på Träcentrum i Nässjö – en inspirerande plats i sig.