Konstutställning mitt i julruschen

Lena Fahlström och Anki Johansson ställer ut på Rådhusgatan varje helg fram till jul.

20141124_konst

På torsdag 27 november kl. 16-19 är det vernissage på Rådhusgatan 24 i Nässjö, signerat konstnärerna Lehna Fahlström och Anki Johansson. Konstutställningen är sedan öppen fredagen den 28 november och varje helg fram till jul – ett perfekt tillfälle för julklappar till andra eller sig själv, eller för den delen att bara titta och njuta, menar konstnärerna som haft utställning i Nässjö två gånger tidigare. Denna gång finns utställningen på Rådhusgatan 24, i före detta NJ’s Dofter & Ting.

Som konstnärer är de ganska olika, Fahlström och Johansson. Den ena målar gärna på beställning, den andra på lust, den ena i akryl och den andra i olja. Tillsammans kompletterar de varandra bra och bör tilltala finsmakare från de mest skilda läger.
– Jag fascineras av former, det runda, och har en förkärlek för kvinnokroppar, säger Anki Johansson, som är inne i en period av att måla i milda färger.

Konstnärskap går nämligen i perioder: teman, färger och stil kan variera över tid. Lehna Fahlström, å sin sida, är just nu mycket inne på det svartvita.
– Men sedan är det som att jag måste måla en eller ett par tavlor med starka färger för att bryta mönstret, säger hon.

Tidigare utställningar har varit mycket uppskattade och vid båda tillfällena tidigare har det varit just inför jul som man öppnat dörrarna för allmänheten. Utställningen är öppen vid butikstider och lär skapa ytterligare liv och rörelse på stan mitt i julhandeln.
– Vi gör detta för att vi tycker att det är så roligt själva, sedan är det roligt om folk som tycker om konst kommer, avslutar Lehna Fahlström.