”Miljonrullning” hos brevterminalen

Måhända är det aningen tillspetsat när vi talar om ”miljonrullning” hos Postens brevterminal i Nässjö, men faktum är att mer än en miljon försändelser rullar igenom terminalen varje dygn! Det är med andra ord full fart i verksamheten som har 179 anställda, men 300 personer på lönelistan. I en verksamhet av detta slag behövs också deltidstjänster. Chef för terminalen sedan några månader är Martin Löfgren som tycker att framtiden är spännande.

Martin påtalar i bifogad filmad intervju att han och hans medarbetare befinner sig i kommunikations- och inte i brevbranschen. Man lever i en tid av snabba förändringar. Den varan har Martin sett mycket av sedan han började arbeta i Posten för sjutton år sedan. Och ändå säger han att det mesta är kvar att göra. Måhända smittad av kronobergaren Ingvar Kamprad på IKEA som brukar säga; ”det mesta är ogjort”.

Det Martin syftar på är att man faktiskt arbetar i en processindustri. Där råder aldrig någon stiljte inom området ständiga förbättringar. Man har uppenbarligen lyckats bra redan eftersom Postens brevterminal i Nässjö är en av landets mest effektiva.
Måhända kan det ha sina anledningar; här kan råda förnöjsamhet, men riktigt nöjd blir man aldrig. Det går alltid att slipa på en diamant!
-Vi har full rulle i verksamheten och en fantastisk personal. Det är ett privilegium att få jobba här, summerar Martin Löfgren, som har en militär bakgrund och känner till regionen mycket väl.
Vi önskar lycka till och förmedlar gärna ett tips; anfall är bästa försvar!