Montico känner av konjunkturshöjning

Montico i Nässjö har fördubblat antalet konsulter ute på arbetsmarknaden sedan början av året. Och ökningen ser bara ut att fortsätta.

I början av året hade Montico i Nässjö ett trettiotal konsulter ute på arbetsmarknaden. Nu finns mer än dubbelt så många i arbete via Montico – och fler väntas tillkomma.
– Framåt juni är vi nog uppe i åtminstone åttio och närmare hundra till hösten om konjunkturen fortsätter i samma riktning, säger Marie Öhman, regionchef på Montico.

Nässjökontoret, som är ett av Monticos största, har funnits sedan 2002 och har hunnit arbeta in sig som en tillförlitlig partner i HR-frågor.
– Kunder som har använt sig av Montico kommer gärna tillbaka. Det är nog det långsiktiga arbetet som gör att vi har gott rykte, säger Andreas Karlsson, konsultchef på Montico.

Montico är framförallt nischade på tjänstesektorn och produktionsområdet, men räds inte andra branscher. I Nässjöområdet är det inte oväntat en hel del logistikintensiva företag som anlitar Montico. Huvudfokus ligger på bemanning, rekrytering, företagsutbildning och HR-rådgivning.
– Vid inhyrningar kan det handla om tillfälliga toppar, vikariat vid sjukskrivningar, föräldraledighet, eller strategisk planering för företaget. Företagen sparar mycket tid på samarbetet. Vi går med under hela eller delar av en rekrytering och har nöjd kund-garanti på våra tjänster. En felrekrytering kan kosta ett företag otroligt mycket, säger Lena Wissinger Sparv, rekryteringsansvarig på Montico.

Montico är uttalat hängivna åt trygghet och trivsel, med goda villkor för både företaget och arbetstagaren.
– Vi är auktoriserade inom allt vi gör. Det innebär att vi följer alla regler och kollektivavtal som finns. Ofta leder en inhyrning till anställning hos något av våra kundföretag och det är ett gott betyg till både konsulten och oss. Många väljer dock att stanna kvar på Montico då de trivs hos oss och uppskattar variationen av olika arbetsplatser,  säger Marie Öhman.

När nu Montico ska utöka antalet konsulter finns det en potentiell rekryteringsbas bland dem som valde att delta i Arbetsförmedlingens ”Jobbchans” – ett evenemang för arbetssökande.
– Vi fanns med där och hade ”speed-dejting” med jobbsökande. Det var lyckat, vi kommer att ha kontakt med flera därifrån, säger Jonas Karlsson, konsultchef på Montico.