Näringslivsfinal blev lektion i effektivitet

Näringslivsträffen på SB Seating 4 juni bjöd på en riktig lektion i effektivitet där Ratos styrelseordförande Arne Karlsson var kvällens starkast lysande stjärna. Var du inte på plats? Se hela Arne Karlssons anförande på temat ”aktivt ägande” online.

Arne Karlsson, Ratos

Uppemot ett gross människor trotsade den fina sommarkvällens grillpotential och tog sig till Scandinavian Business Seating för att mingla med företagare och lyssna till intressanta föredrag under tisdagskvällen.

Först ut var värdföretaget Scandinavian Business Seating AB, där vd Berndt Axelsson tillsammans med herrar Lars-Erik Alfredsson och Karl Friman berättade om företagets vision och mission. SBS arbetar med fyra hörnstenar: visuellt formspråk, ergonomi, miljö och kvalitet. Företaget är absolut ledande i miljö- och hållbarhetsfrågor och fokuserar på att produkterna ska ha lång livslängd, låg vikt, lämna lägsta möjliga koldioxidavtryck och att produkten ska vara lätt att demontera när den återanvänds.

Arne Karlsson, styrelseordförande för Ratos, var kvällens dragplåster. Ratos, som av en händelse äger bland annat Scandinavian Business Seating, är ett av Sveriges absolut starkaste investmentbolag. Arne Karlsson höll ett mycket uppskattat anförande om hur man skapar 20 procent årlig avkastning i sina investeringar och gav prov på stort kunnande kryddat med referenser från idrottsvärlden, orienterare som han är.

Petter Jacobs och Johan Schelin på JSC it-partner, Nässjöföretaget som gått från 1 till 35 anställda och numera rankas som Microsofts partner nummer ett i Sverige (av 4000 företag), berättade om sin framtidsvision om att ”arbetet är något man gör – inte något man går till”. De passade på att lansera nyheten att de har fattat beslut om att bygga ett helt nytt kontor i linje med sin vision om en arbetsplats där människor får energi och inspiration av varandra.

Herrarna från JSC fick stanna kvar på scenen och tog tillsammans med Patrik Sandstedt emot en gåva med anledning av sina utmärkelser som årets företagare 2010 respektive 2011.

Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB, visade upp vilka satsningar som är på gång i Nässjö och hur man kan ana ett framväxande e-handelskluster från logistiksätet Nässjö. Mer logistik blev det när Leyla Is, även hon från Nässjö Näringsliv AB, förklarade visionen om ett skandinaviskt logistiksamhälle i Nässjö 2020. Ett hundratal företag ingår i Logistic Park Nässjö och en konferens med namnkunniga föreläsare kommer att äga rum 12 november.

Kvällen avrundades med intervjuer med Margareta Carlsson på Atheragram Structura och Anne Almström på Swedbank. Carlsson menade att effektivitet och organisationsutveckling alltid handlar om att utveckla individer och att intern kommunikation alltid är av central innebörd. Anne Almström delgav Swedbanks pågående ombyggnation av kontoret, som är del av ett större grepp att bemöta kunder med större kompetens och bättre service i en trivsammare miljö.

Vid pianot satt Viktoria Andersson, jazzpianist och sångerska, och underhöll i pauserna.


Ladda ner presentationer från evenemanget.
Arne Karlsson
JSC


Se hela Arne Karlssons föredrag:


 

Se bilder från träffen:

[nggallery id=64]