Nässjö Bowlingcenter först med shuffleboard

Nässjö Bowlingcenter är först ut att anamma trenden shuffleboard i Nässjö. Därmed stärker man sin position som alternativ för en komplett utekväll.

Nässjö Bowlingcenter först ut med shuffleboard

Nässjö Bowlingcenter först ut med shuffleboard

Nässjö Bowlingcenters Mats Andersson plockar fram en uppsättning puckar och visar hur det går till. Det är som curling fast utan kvast, berättar han och strör ut sand över shuffleboarden. Eller sand, förresten, det är en blandning av krossade valnötsskal och silikon, vilket gör att pucken glider bra över spelplanen. Reglerna är enkla – flest poäng vinner, det gäller att placera puckarna på de högsta poängen.

Kraftig ökning

Shuffleboard har snabbt etablerat sig som en stark trend på sportbarer, hotell och, ja, bowlinghallar i landet. Nässjö Bowling är först ut att haka på trenden i Nässjö och har efter några veckor redan sett ett uppsving av besökare tack vare nyinvesteringen.

– Vi har haft tisdagar, vanligtvis vår sämsta dag, som har känts som lördagar. Det roliga är att det har varit alla typer av konstellationer: arbetsgänget, barnfamiljer och så vidare, säger Mats.

Alla kan spela

Lotta Runström, som driver Nässjö Bowlingcenter tillsammans med Mats, ser shuffleboard som en aktivitet som går i linje med deras grundläggande filosofi.

– Vår devis har alltid varit att alla kan spela bowling, så när vi satsar på detta är det samma sak. Alla kan vara med. Det passar oavsett ålder, om man är rullstolsburen och så vidare, säger hon.

Komplett utekväll

För två år sedan genomförde Nässjö Bowlingcenter en omfattande ombyggnation vilket innefattade ny bar och inredning. Man anammade konceptet Classic Bowl, vilket andas känslan av en amerikansk sportbar. Därmed tog man ett kliv in i nöjeslivet på ett helt nytt sätt – från att ha varit inriktade på bowling främst som idrott förvandlades Nässjö Bowlingcenter ett starkt alternativ i Nässjös uteliv. Hjärtat hos de båda ägarna klappar fortfarande för idrotten, och hallen används av såväl elitbowlare som elever på bowlinggymnasiet, men målgruppen har kraftigt utökats. Med satsningen på shuffleboard stärker man ytterligare sin position som forum för en helkväll.

– Erfarenheten från andra bowlinghallar inom Classic Bowl är att shuffleboard ökar efterfrågan även på bowlingen. Vi har också märkt att många företag bokar både och, vilket är väldigt kul, säger Mats.

Korpserie i horisonten

Efter jul hoppas Mats att det ska finnas tillräckligt mycket intresse för att skapa en korpserie för shuffleboard, precis som man har i bowling. Hittills tyder tillströmningen av folk på att det kommer att gå vägen. Antalet besökare på Nässjö Bowlingcenter har ökat kraftigt under hösten, det fina vädret till trots.

– Såhär kanske man inte får säga men just nu är jag rätt nöjd. Vi har nästan kommit dit vi vill, avslutar Mats.