Pizzeria Jamaica utvecklas på flera fronter

Ny meny ska upp, fler ska anställas, uteserveringen planeras och mitt i allt firar Samuel Samuelsson tre år som ägare för pizzerian.

Att satsa järnet är vad Samuel gick in för när han tog över Nässjöpizzerian Jamaica. Det första året byggde han ut lokalen med 12 platser och en kundtoalett. Resultatet såg han direkt – fler lunchgäster. I sommar får pizzerian plats för ännu fler tack vare den nya uteserveringen. Dessutom ska deras meny förnyas och Samuel räknar med att utöka personalen.
– Med de nya förändringarna tror jag att vi kommer att öka i antalet gäster och därmed vara i behov av att anställa. Förhoppningen är att vi ska gå från två till fyra heltidsanställda, säger Samuel.

Den nya menyn kommer att bestå av färre pizzor. Detta för att kunden inte ska drunkna i alla valmöjligheter som annars finns med en stor meny.
– Vi vill att det ska vara enkelt för kunden att beställa. Så därför bantar vi ner menyn till kundernas favoritpizzor, totalt 38 stycken. Samtidigt som hamburgare kommer att läggas till, säger Samuel.

Att pizzerian utökar med uteservering är något som Nässjö kommun har gjort möjligt. De tog beslutet om att bygga om Stortorget, där Jamaica ligger, för att skapa en trevligare miljö och göra plats för restauranger att ha uteservering.
– Vi är väldigt tacksamma för att Nässjö kommun tog det här beslutet. Med den nya uteserveringen räknar vi med att kunna ha totalt cirka 70 platser, säger Samuel.

Nu på söndag under julskyltningen kommer den nya delen av Stortorget att invigas. Då kommer Evenemangsgruppen bjuda på 1000 pizzaslices som Jamaica kommer att baka. Så om man ännu inte har smakat en pizza från Jamaica – är söndagen en bra dag att göra det på.