Prisad styrelseordförande spelbar via NNAB

Per-Olof Westlin, styrelseordförande för Kanonaden Entreprenad, kliver in i Näringsliv AB:s styrelsebank. I december 2015 vann han utmärkelsen Guldklubban för sitt förtjänstfulla styrelsearbete.

westlin

Per-Olof Westlin vann 2015 Guldklubban i kategorin onoterade bolag. Med bakgrund inom energisektorn, den tillverkande industrin och lantbruk har han en stor bredd i sin kunskap. Speciellt stark är han inom företagsstyrning och strategi.
– Det gäller att anpassa styrelsearbetet till respektive företag och entreprenören, så att man hittar formen för just det företagets optimala styrelsearbete. Struktur, ordning och beslutsunderlag är viktiga ingredienser. En av de allra viktigaste punkterna vid styrelsemöten är att fokusera framåt och bland annat se på marknaden och dessutom se på nya områden och produkter eller tjänster som kan utvecklas, säger Per-Olof Westlin.

Nässjö Näringsliv AB har ett antal resurspersoner till förfogande för de företag som letar efter olika sorters kompetenser för att ta sitt styrelsearbete till nya nivåer. Per-Olof Westlin är det senaste tillskottet till denna grupp.
– Vi har varje år några företagare som rekryterar bollplank och styrelseresurser via Nässjö Näringsliv och är glada att Per-Olof Westlin nu blir spelbar via oss, säger Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB.

Kanonaden Entreprenad har gjort en stark resa. Från omsättning 2008 på 60-70 miljoner kronor omsätter bolaget idag 600 miljoner med god lönsamhet – och de fortsätter att växa.


Är du intresserad av styrelseutveckling? Nässjö Näringsliv AB gör tillsammans med dig en enkel företags- och kompetensanalys varpå vi presenterar två till tre namnförslag. Vi rekryterar även mentorer och bollplank för strategiarbete.