Sandstedt El förvärvar Rofors El

Papperna är påskrivna och Patrik Sandstedt och Ingemar Rofors har skakat hand. Sandstedt El har förvärvat Rofors El och Patrik kommenterar att de båda är vinnare i förvärvet.

Under måndagsmorgonen träffade vi Patrik Sandstedt och Ingemar Rofors när de precis hade skrivit på papperna. Patrik är VD för Sandstedt El och Ingemar har grundat Rofors El. Efter att alla papperna var påskrivna skakade Patrik och Ingemar hand över förvärvet som de båda var mycket glada åt.
– När vi skrev på papperna konstaterade vi att det är två vinnare i förvärvet. Ingemar får chansen att trappa ner och för oss öppnar det upp för en ny marknad som Ingemar har skött alldeles förträffligt, säger Patrik Sandstedt.

Att Sandstedt El skulle förvärva Rofors El har det varit på tal om under ett år. Det var Ingemar själv som kom med idén, men eftersom båda bolagen har haft fullspäckade scheman tog processen lång tid. Både Ingemar och Patrik påpekar att Ingemars kunder inte kommer att märka av någon större skillnad av förvärvet.
– Sandstedt El har tagit över Rofors lokaler i Anneberg och jag kommer att jobba kvar där som inhyrd tillsammans med en redan befintlig anställd hos Sandstedt El, säger Ingemar.

Det är hittills bestämt att Ingemar kommer att jobba åt Sandstedt El i 5 månader. Patrik tillägger att det inte bara är Ingemar och kontoret som Rofors kunder kommer att känna igen, utan även sättet att arbeta på.
– Ingemar har skött Rofors El med stor noggrannhet och engagemang och det är därför vi tycker att hans företag passar in i vårt. Vi sköter saker och ting på samma sätt och önskar att Ingemars kunder ska fortsätta att känna sig trygga, säger Patrik.

Med kontoret i Annerberg har numera Sandstedt El fyra kontor. Huvudkontoret finns i Nässjö och de två andra kontoren finns i Habo och Jönköping. Nu efter förvärvet är nästa steg att besöka Ingemars kunder och att sikta på att utöka bolaget genom att anställa fler.
– Rättså nyligen hade Ingemar två anställda i Anneberg och den kundkretsen har en omsättning för två personer. Så vårt mål är inte att minska det, utan tvärtom, göra oss ännu mer tillgängliga i det området. Det är inte bara i Anneberg vi tittar på att anställa fler, utan även till de andra kontoren. Delvis anställde vi en här innan semestern, avslutar Patrik.