SB Seating förvärvar Offecct

Scandinavian Business Seating har förvärvat den välkända möbeltillverkaren Offecct – kommer att kunna erbjuda lösningar för hela kontorsmiljön.
Arkivbild. Berndt Axelsson, Sverigechef SB Seating, Lars Røiri, CEO SB Seating, och  Thomas Hofvenstam, nordenchef för ägarbolaget Triton.
Arkivbild. Berndt Axelsson, Sverigechef SB Seating, Lars Røiri, CEO SB Seating, och Thomas Hofvenstam, nordenchef för ägarbolaget Triton.

Scandinavian Business Seating, ett av Nässjös starkaste företag, har tagit ytterligare ett steg framåt. Nyligen kom man överens med möbeltillverkaren Offecct AB om att förvärva samtliga aktier i företaget, inklusive dotterbolag. Offecct är en välkänd producent av möbler för både lounge- och kontorsmiljöer, med fokus på hållbar, funktionell och attraktiv originaldesign.
– Vi är verkligen stolta över att Offecct vill vara en del av SB Seating-koncernen. Offeccts filosofi, bolagskultur och designmöbler passar perfekt med SB Seating och våra kontorsstolar. Tillsammans står vi starka med sortiment som verkligen kompletterar varandra, säger Lars Røiri, CEO SB Seating.

SB Seating har som producent specialiserat sig på kontorsstolar och växer snabbt, senast med förvärvet av den svenska producenten Malmstolen AB i december förra året. I höstas flyttade man produktion från ett Holländskt förvärv till Sverige, vilket gav cirka 25 nya arbetstillfällen i Nässjö.
– Offecct är mycket bra på möblering av moderna mötesplatser och lounger. Det blir en plattform för fortsatt expansion av SB Seatings produktsortiment och ger oss möjlighet att tänka större kring arbetsplatsen och den modern kontorsmiljön, säger Røiri.

Offecct AB grundades 1990 i Tibro av Kurt Tingdal (vd) och Anders Englund (designchef). Tillsammans med arkitekter och formgivare från hela världen utvecklar bolaget lounge- och miljömöbler med attraktiv utformning, hög funktionalitet och lång hållbarhet för den moderna kontorsmiljön. 2016 omsatte koncernen 156 MSEK och dess produkter finns representerat i 56 olika länder. 2016 sysselsatte Offecctgruppen ca 80 personer, de flesta vid bolagets 20 000 kvadratmeter stora produktionsanläggning i Tibro i Västra Götaland
– Nu när vi har hittat en kraftfull och kompetent partner i Scandinavian Business Seating kan vi fortsätta att växa ytterligare och ge våra kunder både bättre produkter och tjänster. Att gå samman med SB Seating är ett medvetet beslut och en del av vår långsiktiga strategi, säger Kurt Tingdal, vd för Offecct.

Scandinavian Business Seating är ett globalt bolag inom formgivning och produktutveckling av möbler för arbetsplatser. Bolaget äger de fem varumärkena HÅG, RH, BMA, RBM och Malmstolen. I Nässjö, där RH-stolen grundades, tillverkas idag förutom RH även BMA och RBM, sedan man flyttat produktion från Danmark och Holland till Nässjö. Bolagets produkter distribueras både direkt och via återförsäljare över hela världen. Huvudkontoret ligger i Oslo, med produktionsenheter även i Røros (Norge), Zwolle (Nederländerna) och Hunnebostrand (Sverige). SBS omsatte 1,3 miljarder 2016 och har 546 anställda. Sedan oktober 2014 ägs SBS av private equity-bolaget Triton. Bolaget leds av Lars Røiri (CEO) och Eirik Kronkvist (CFO). VD för det svenska bolaget är Berndt Axelsson.