Storjobb i Stockholm för Sweglas

Sweglas ska montera 240 helglasbalkonger i Stockholm och expanderar i antal medarbetare.
3D-modell av Sweglas kommande utmaning på Västermalmsstrand i Stockholm.

Örjan Berg och Morgan Forsum körde igång Sweglas 2008. Idag är företaget en komplett leverantör av planglasprodukter. De hanterar samtliga projekt som innehåller glas som material – från idé till färdig produkt.

I pipelinen finns en hel del större projekt både mot den kommersiella marknaden men även mot den privata marknaden. Efter sommaren beräknas antalet anställda uppgå till 10-12 personer.
– Historiskt sett har storstadsregionerna varit målgruppen för produkterna men vi har en strävan att nå även kunder i mindre orter. Kundsegmentet är för närvarande till stor del större byggfirmor, fastighetsbolag och glasmästerier, säger Örjan Berg.

Ett större arbete som de nyligen genomförde var på Miloverkstaden i Norrtälje – tidigare en försvarsmaktens verkstad, numera en byggnad med kontorslokaler. Där monterade Sweglas glasräcken utan vertikala ståndare, helglasväggar, träportaler samt skjutdörrar i helglas. Och mer är på gång.
– Om några veckor börjar vi montera balkonger vid ett större hyreshus i Stockholm där 240 balkonger kommer få balkongräcke i helglas. Jämsides med kompletta projekt har vi även vår fabrik i Nässjö där vi bearbetar planglas till alla möjliga ändamål och därifrån styrs hela verksamheten, säger Örjan Berg.

För att klara av det stora Stockholmsprojektet behöver de vara fler än bara duon Berg-Forsum. Ytterligare 6-8 personer kommer att anlitas för att arbeta med det omfattande projektet samt driften av fabriken i Nässjö. Stora förhoppningar finns naturligtvis om ringar på vattnet av sådana här stora projekt och fortsatt arbete även efter att projektet på Västermalms Strand i Stockholm är avklarat.
– Kompetens och engagemang är det som styr Sweglas i allt. Vi är just nu en liten grupp väldigt kompetenta medarbetare som tillsammans fungerar bra ihop och det är den andan som vi arbetar med både när det gäller vår strävan att ta oss an nya projekt och exempelvis anställningar. Alla ska socialt fungera bra tillsammans för att lyckas med de projekt och arbeten vi åtar oss, avslutar Örjan Berg.