Sweco ny intressent hos NNAB

Sweco som är ett internationellt konsultföretag erbjuder ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, infrastruktur och mycket annat. Företaget har 5 300 medarbetare i Sverige och uppenbarligen vind i seglen. Sweco går in som ny intressent i Nässjö Näringsliv AB. Vi var med vid invigningen av företagets nya lokaler i Göteborg.

Det blev en verkligt inspirerande invigning när Sweco Göteborg nyligen invigde sitt nya fina NCC-byggda kontor på Skånegatan 3 i Göteborg. Besökarna bjöds på ett antal kvalificerade föreläsningar i ett program som varade från eftermiddagen till sena kvällen.

Själva invigningen blev extra festlig då Åsa Bergman, VD för Sweco Sverige hissades upp tillsammans med Abdirahman Hassan, tidigare elev på Angegerdsgymnasiet samt liftskötaren Felix Ljungqvist. Åsa Bergman och Abdirahman klippte inte några band tillsammans – man band dem samman i stället – en god symbolisk gest.

Lars Almqvist, Regionchef för Sweco Civil Väst och hans medarbetare hade komponerat ihop ett spännande program för de 500 gästerna. Här fanns flera intressanta utställningar och i seminarieform presenterades hållbarhet inom stadsutveckling, framtidsplaner för Göteborg 2070 samt en imponerande visning av ny teknik och metodik.

Vi besökte den senare informationen där David Källström guidade besökarna bildmässigt in i Lunds domkyrka. Med teknikens hjälp och ett fantastisk förarbete hade i princip varje sten, varje detalj, varje gångjärn i den enorma byggnaden dokumenterats. Allt kunde vändas och vridas i vilka vinklar som helst och hela härligheten skapar smått otroliga möjligheter för olika aktörer att samarbeta när domkyrkan restaureras.
– En dag som denna är det också mycket viktigt med alla spontana möten som uppstår, kommenterade Tomas Arvidsson, senior konsult inom företaget.

Sweco går nu med som ny intressent i Nässjö Näringsliv AB. Åtskilliga intressenter till NNAB finns representerade på andra orter av det enkla skälet att man ser affärsnyttan av att vara med i NNAB. På det här sättet har NNAB arbetat under många år. Ett recept som visat sig vara lyckosamt. Goda nätverk mår alla bra av.