Trend by Habibson ska öppna barbershop

För fyra år sedan öppnade Elias Habibson sin frisörsalong i Nässjö. Nu ska han öppna sin andra salong – en klassisk barbershop i Eksjö.
20171026_trendbyhabibson_artikel
Ismar Hajdarevic, Signe Hillström, Nathalie Strand och Elias Habibson i Nässjösalongen.

Frisörsalongen Trend by Habibson har haft ett händelserikt år: två frisörer har anställts, salongen har renoverats och ägaren Elias Habibson har tagit mästarbrevet. Men utvecklingen stannar inte där. Elias berättar att de ska expandera med en barbershop på Norra Storgatan 34 i Eksjö.
– Vi är just nu i full gång med att renovera vår nya salong, vilket är jätteroligt. Det kommer att bli en old school barbershop för herrar, där vi kommer att erbjuda traditionell rakning med kniv, klippning och trimning av skägg och klippning av hår. Förhoppningsvis öppnar vi salongen redan i år, säger Elias.

Stor efterfrågan

Det var i salongen i Nässjö som Elias började med traditionell herrfrisering och skäggvård. Här har han en barberhörna, en del som han utvecklade när han stod själv i salongen. Barberhörnan blev snabbt populär och efterfrågan blev så stor att Elias anställde Ismar Hajdarevic förra året.
– Ismar är frisör och barberare som har nischat sig på herrar. Han är superduktig i det han gör och kommer att finnas i barbershopen i Eksjö så fort vi har öppnat, säger Elias.

Anordnar tjejkväll

Det är inte bara herrar man satsar på. Trend by Habibson, som är både en herr- och damsalong, har rekryterat Signe Hillström och Nathalie Strand. Med hjälp av dem har man börjat jobba ännu mer mot tjejer. Bland annat anordnar Signe och Nathalie en tjejkväll den 27 oktober tillsammans med kläd- och inredningsbutiken Hemma Stil och nagelsalongen C Your Nails i Nässjö.
– Det blir en kväll för alla som är intresserade av mode och styling. Vi kommer att fokusera på höstens trender inom allt från frisyrer och hårfärger till kläder och naglar. Jag och Signe kommer att bland annat att visa och ge tips på hur man kan styla håret, säger Nathalie.

Starkt samarbete med Nässjö Näringsliv

Elias berättar att Nässjö Näringsliv har haft en betydande roll i utvecklingen av Trend by Habibson.
– Nässjö Näringsliv är oerhört värdefulla för oss. De har hjälpt oss med allt från att skriva affärsplan till att finnas där som bollplank. Jag kan varmt rekommendera alla företag i Nässjö att ta kontakt med dem, avslutar Elias.