Vår Mat expanderar kraftigt

Vår Mat expanderar österut och tar över ett stort antal kunder från en annan matkasseleverantör.

20160907_varmat

Sedan tidigare levererar Vår Mat matkassar till cirka 90 hushåll varje vecka. Från och med denna vecka börjar de leverera ytterligare 50 kassar, tack vare att de tar över Middag Med Meras kunder i Mariannelund, Vimmerby, Målilla, Järnforsen och Hultsfred. Middag Med Mera avslutar med andra ord sitt uppdrag och lämnar över stafettpinnen till Vår Mat.
– Det lyckliga i det hela är att våra produkter ser ganska lika ut. Hon jobbar till stor del med samma leverantörer och har haft ungefär samma utbud, även om vårt är något bredare. Middag med mera hjälper oss över och vi får in en fot väldigt snabbt i de nya orterna, säger Malin Hellsund, den ena halvan i duon Vår Mat.
– Vi ska vara lyhörda på vad de nya kunderna tycker om våra kassar, säger Anna Palmgren (den andra halvan).

För att klara leveranserna kommer ytterligare en chaufför att krävas. Själva packningen kommer de dock fortsatt att klara av själva.
– Upp till en viss gräns klarar man sig på två personer och det spannet är rätt stort. Ska du packa en kasse måste du göra recept, du måste göra en packlista, du måste beställa råvaror. Ska du göra tio kassar är det likadant, och ska du göra hundra kassar likaså. Vi känner inte att vi har nått den gränsen än, säger Anna Palmgren.

Vår Mat har sedan starten haft en ekologisk profil och satsat på närodlade varor. Andelen närodlade och ekologiska varor är i deras fall ovanligt hög för branschen, och när kunderna själva säger sin mening framgår det att detta är en stor anledning till att man väljer just Vår Mat framför andra företag.
– Vi söker hela tiden nya leverantörer i närområdet. Det kan handla om leverantörer av bara en produkt, vi tycker att det är jättekul att hitta sådana samarbeten, säger Malin Hellsund.

Sedan innan levererar Vår Mat till Nässjö, Eksjö, Vetlanda, Tranås, Skillingaryd, Vaggeryd, Aneby, Huskvarna och Jönköping med omnejder. Utöver deras ordinarie matkassar satsar de på olika alternativ, som ”hälso-kassen” och ”detox-kassen”.

>>Läs mer om Vår Mat