5Q Consulting – nytt konsultbolag i Nässjö

Tobias Wixengård har startat 5Q Consulting som hjälper andra företagare att få effektivare ledningssystem på kvalitets- och miljösidan.
20171214_ratt_kommunikation_5Q_artikel
Tack vare samarbetet med RÄTT KOMMUNIKATION satsar Tobias Wixengård helt på 5Q Consulting i februari. På bilden: Marthina Knutsson, RÄTT KOMMUNIKATION och Tobias Wixengård, 5Q Consulting.

”Jag ångrar en sak i mitt arbetsliv, och det är att jag inte började tidigare”, berättar Tobias Wixengård om egenföretagande. Att starta eget har varit en dröm i 20 år, men det var inte förrän 2016 som Tobias tog steget.
– Jag har inte riktigt fått till affärsidén förrän förra året. Då skickade jag ut ansökningar till potentiella kunder och fick som svar tillbaka ”När kan du börja?”. Då blev det självklart för mig att jag skulle starta, säger han.

Genom sitt företag 5Q Consulting hjälper Tobias Wixengård andra företagare att tolka standardkraven och implementera dessa både i ledningssystem och i organisationen. Han har under flera år jobbat som kvalitets- och miljöchef åt olika företag och har en bred bakgrund inom ISO 9001 och ISO 14001.

Starkt samarbete med RÄTT KOMMUNIKATION

Hittills har Tobias Wixengård jobbat deltid på 5Q Consulting och samtidigt haft kvar sin tjänst som kvalitetschef. Det är inte förrän i februari som han nu satsar helt på företaget och det är tack vare ett samarbete med RÄTT KOMMUNIKATION.
– Jag ville först se till att jag hade tillräckligt med uppdrag innan jag släppte min tjänst som kvalitetschef. Därför kontaktade jag RÄTT KOMMUNIKATION som har hjälpt mig att boka möten med företagare som har behov av mina tjänster, säger han.

Sedan september har Britt Ahlqvist från RÄTT KOMMUNIKATION ringt åt 5Q Consulting, vilket har gett Tobias en bra grund att stå på.
– Jag har fått både längre och kortare uppdrag, vilket har varit den avgörande faktorn att jag i februari kan satsa på 5Q, säger Tobias.

Marthina Knutsson, som är ägare till RÄTT KOMMUNIKATION, tycker det är väldigt roligt att RÄTT KOMMUNIKATION har fått vara med i Tobias resa till att bli egenföretagare.
– Det gläder mig att höra att Tobias är så nöjd över våra tjänster. Britt har gjort ett riktigt bra jobb, säger hon.
– Vi kommer självklart att fortsätta vårt samarbete, tillägger Tobias.