Ahlsell öppnar till sommaren

Skagert Byggmaskiner uppför en byggnad som Ahlsell ska hyra – fullsortimentsbutik öppnar i Nässjö.
20150115_ahlsell
Stefan Sandberg, regionchef Ahlsell.

 

Ahlsell har cirka 2500 anställda och koncernen omsätter 21 miljarder kronor. I det perspektivet är kanske inte öppnandet i Nässjö ett jättekliv, men som en del av företagets offensiva tillväxtstrategi är Nässjöetableringen viktig.
– Viktigt för Ahlsell är tillgänglighet. Vi vill finnas på alla platser med fler än 25 000 invånare, säger Stefan Sandberg, Regionchef, Ahlsell.

Runt sommaren förväntas lokalerna vara redo för inflytt, sedan bygglovstillståndet nu äntligen är på plats. Det är Skagert Byggmaskiner som uppför byggnaden, ett samarbete som fungerar mycket bra.
– Vi har som policy att inte äga fastigheter, därför vill vi ha långsiktiga samarbetspartners lokalt, säger Stefan Sandberg.

Den nya butiken blir en fullsortimentsbutik.
– Vi erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner, Kyl, Bygg, VA och personlig skyddsutrustning. Vår slogan är att Ahlsell gör det enklare att vara proffs. Det tar mycket tid att handla så om man kan göra det på ett ställe så är det bättre. Små och medelstora företag är viktiga för oss, de får det lättare i sin vardag genom att de slipper lagerhålla produkterna – vi har dem.

Butiken kommer att ligga granne med Skagert Byggmaskiner, ett stenkast från Sörängsrondellen.
– Läget är otroligt viktigt för oss och området vid Statoil är smidigt att ta sig till från alla håll. Det kommer att vara lättillgängligt för våra kunder.

Ahlsell söker just nu en butikschef samt två butikssäljare med erfarenhet inom VVS respektive el.