Akropolis gör ett ansiktslyft

Från och med den 15 november håller Akropolis stängt i 10-12 dagar. Vid nyöppnandet är restaurangen helt nyrenoverad – och bjuder på en uppdaterad meny.

akropolis475

Pizzan försvinner från menyn, baren och salladsbuffén flyttas, hela restaurangen genomgår en metamorfos. Kvar är namnet, Akropolis, och en medelhavsorienterad meny.
– Det ska bli bättre mat, bättre kvalitet, vi ska höja oss ett snäpp, fräscha upp lokalerna och göra det lite skönare för våra gäster, säger Ioannis Antoniadis, restaurangägare.

Menyn kommer att krympas för att satsa på kvalitet före kvantitet. Det är fortsatt grekisk mat som är en av grundpelarna i utbudet, och man kommer också se till att det finns lättare smårätter.
– Man ska kunna gå till Akropolis på kvällarna och inte bara tänka mat, man ska kunna sitta och ta ett glas vin och kanske lite smårätter till, säger Ioannis Antoniadis.

Investeringen är omfattande och hyresvärden SML är med och bidrar. På tre års sikt hoppas Ioannis Antoniadis att det ska betala sig. Under tiden som renoveringen pågår kommer han själv att arbeta på några fina krogar i Stockholm för att få inspiration. I slutet av november öppnas dörrarna till det nya Akropolis.
– Vi hoppas på lite fler kunder. Vi ligger ganska bra till ändå, men vi har kapacitet till lite till, avslutar Ioannis Antoniadis.