Akropolis nya ägare tänker långsiktigt

Samma leverantörer, samma meny, men med små finslipningar – de nya ägarna av Restaurang Akropolis är måna om att kunderna ska fortsätta trivas.

20170119_akropolis

De har gjort det mycket bra, de förra ägarna av Akropolis. Det säger Orhan Aydin och Tuncer Cacan, restaurangens nya ägare, som inte kommer att ändra ett vinnande koncept. De båda turkarna har drivit varsin restaurang i Växjö, och väljer nu att göra gemensam sak. Det är fortsatt grekisk mat som kommer att serveras. De nya ägarna kommer liksom förra ägaren Ioannis Antoniadis från trakten runt Egeiska havet, bara att de kommer från andra sidan havet, menar Tyncer Cacan:
– Matkulturerna är väldigt lika, det är inget nytt för oss. Vi ska inte ändra mycket, vi ska bara ha några nyheter, som hemlagade hamburgare, säger Tuncer – eller som han kallas på svenska, Tony.

Akropolis kunder kommer med andra ord inte märka någon skillnad. Man vill fortsätta satsa på hög kvalitet och kanske öka ytterligare ett snäpp. Och de tänker långsiktigt.
– Så länge hälsan är bra så ska vi jobba här, säger Orhan.

De har drivit restaurangen i en månad sedan övertagandet. Det har gått bra hittills, tycker de, även om det är svårt att göra en kvalificerad bedömning under de speciella omständigheter som jul- och nyårshelgerna innebär.
– Vi har haft många som har välkomnat oss. Därför känns det jättebra, säger Tony.
– Vi får väldigt bra respons, säger Orhan.

Även om Tony och Orhan tidigare inte har drivit restaurang ihop så har de gett varandra goda tips och råd, restaurangägare emellan. De har känt varandra under många års tid och känner sig samspelta. I Växjö finns ett större utbud av restauranger och fler invånare, men de tror att Nässjö har ett bra kundunderlag.
– Vi har tänkt att prova om söndagsbrunch fungerar i Nässjö, late breakfast. Det är ganska populärt i större städer, säger Orhan.