Alla kan lära sig sälja

Magnus Johansson har sålt allt ifrån hälsokost i Indien till kommunikationslösningar i mångmiljonklassen. ”Det går att skapa fantastiska säljresultat”, är hans budskap.
Magnus Johansson i dubbel version, för en gångs skull stillastående.
Annars har han uppdrag och reser över hela landet. Gärna till Jönköpings län.

Kan alla sälja? Ofta hör man ”hon är född till säljare” eller ”han är en riktig säljartyp”. Ibland hör man ”jag kan inte sälja” eller ”jag är ingen säljare”. Magnus Johansson från EQP Business School hävdar att alla som vill kan bli bra säljare. Faktum är att ”myror kan fånga elefanter”, som är rubriken på hans nyligen utgivna säljbok, lär alla hur de kan få fler kunder.

Till Nässjö Näringsliv AB knyter vi flera företag som intressenter och samarbetspartners. EQP Business School utanför Uppsala är ett av dem. Glädjande nog har våra nätverk gagnat flera av våra intressentföretag. Magnus Johansson, som bor i Linköping, har genomfört flera utbildningar i Nässjö.
– Jag jobbar gärna på småländska höglandet och i Jönköpings län. Här finns ovanligt många kreativa och alerta företag, säger han.

Men alldeles fullfjädrad blir man nog inte ens i Jönköpings län. Att lyssna på praktiska säljtips varvat med anekdoter från en säljares vardag, som Magnus förtjänstfullt speglar, kan bli en riktig vitamininjektion.

EQP jobbar över ett brett spektrum. De utför uppdrag inom fem olika ämnesområden försäljning, kundservice, ledarskap, presentationsteknik och motivation. För Magnus del kan det innebära att han genomför uppdrag i varierande omfattning. Allt ifrån en inspirationsföreläsning på kick-offen eller presonalträffen till utvecklingsprogrammet ”säljfokus” som kan löpa under en period på fyra till tio månader. Här blir det både gruppövningar och ”hemläxa” mellan varven.

Ledarskap. Motivation. Kundservice. Försäljning. Se där några ledord i EQP:s omfattande verksamhet.

Den som går in på länken http://www.foretagande.se/hur-alla-kan-fa-fler-och-storre-affarer/ får i en intressant artikel en god fingervisning om hur Magnus Johansson bidrar med flera goda råd. Där tar han upp saker som rör personliga egenskaper, lyhördhet, tydlighet och gillande. Vi rekommenderar artikeln. Du kan också hitta mer stoff om EQP Business School via hemsidan: www.eqp.se