”Anders Wall hade aldrig blivit någon bra bonde”

Anders Walls far, som var bonde, gladdes när sonen kom in på läroverket i Uppsala. Fadern stod på dynghögen och konstaterade: ”Bra att du kom in på läroverket. Du hade aldrig blivit någon bra bonde”. Möt entreprenörslegenden Anders Wall i en intervju som podden Entreprenörsdriv gjorde nyligen i Nässjö.
Anders Wall intervjuas av Magnus Johansson och Tomas Tränkner vid besöket i Nässjö.
Anders Wall intervjuas av Magnus Johansson och Tomas Tränkner vid besöket i Nässjö.

”Någon bra bonde hade du aldrig blivit. Du vet ju inte ens namnen på våra kor”, konstaterade Anders Walls far när unge Anders berättade att han som den förste i socknen kommit in på läroverket.

Det framgår i en intervju som entreprenörsdriv – en podd för Sveriges småföretagare – gjorde i samband med Anders Walls besök i Nässjö den 5 och 6 februari. Det är en fantastisk karriär som börsens äldste styrelseordförande – 85 år den 10 mars – har genomfört.

Det finns ett rikt material på entreprenorsdriv.se och man hittar enkelt intervjun med Anders Wall. Han ger glimtar ur ett fantastiskt liv som kännetecknats av nyfikenhet,
relationsbyggande och drivkraften att skapa något. Ett av råden han ger till små och medelstora företag är att man skall fundera och agera i mycket god tid inför framtiden, för en dag måste företaget lämnas över.

I intervjun berättar Anders Wall om allt från en storaffär han gjorde redan som 16-åring till när han redan några år senare gjorde mångmiljonaffärer som i sin tur blev grunden för ytterligare utveckling. Han berättar om goda relationer med Nässjö och en av många poänger är när han med glimten i ögat berättar för intervjuarna Magnus Johansson och Tomas Tränkner att Uppsala universitet har tre hedersmedlemmar. Nämligen kungen,
Japanske kejsaren och Anders Wall. Inte så illa, med tanke på att jag är en enkel bondpojk från början, konstaterar Wall.

Ett privilegium
– Ett rent privilegium att vi fick göra intervjun med Anders Wall när han var i Nässjö, konstaterar Magnus Johansson och Tomas Tränkner vars podd entreprenörsdriv når tusentals lysnare.

Båda har fullt upp i sina ordinarie arbeten, men man har mött sådan uppskattning för arbetet med podden så det går inte att sluta. Magnus Johansson arbetar som föreläsare inom EQP Business School , han är också författare. Tomas Tränkner är marknadschef på Force Technology Sweden AB.
Intervjun finns på www.entreprenorsdriv.libsyn.com.

I samband med nässjöbesöket hann intervjuarna också med att träffa Carl Rosén, VD för Aktiespararna, som är världens största aktiespararoganisation.