Ängs Maskincentral in i nya lokaler

Den gamla Stenbergsfastigheten tas över av Ängs Maskincentral – ett stort lyft för det expanderande däckföretaget.

Lennart Carlsson

Efter flera års letande har Ängs Maskincentral äntligen hittat nya lokaler. Den före detta Stenbergsfastigheten har nu tagits över och kommer fyllas med däck i alla möjliga storlekar. Det är på grund av företagets ökande omsättning nya lokaler har eftertraktats – lokaler som kommer göra det möjligt för företaget att fortsätta utvecklas.
– Jag ser på den nya fastigheten som ett nytt däckcenter för Nässjö, säger Lennart Carlsson, VD på Ängs Maskincentral.

Tack vare det nya läget kommer företaget synas bättre. Det kommer gynna Ängs Däckverkstad, som är en del av Ängs Maskincentral. De nya lokalerna kommer göra det möjligt för företaget att ha höglager. På så sätt kommer de kunna ta hand om kvadratmeterna mer effektivt. De kommer också kunna ha allt på ett våningsplan, istället för tre.
– Det är ju inte rationellt att ha en fastighet med tre våningsplan där man får transportera däcken i en hiss. Här får vi alla däck på ett plan vilket gör det mycket mer lättarbetat, säger han.

Hela fastigheten är 9 500 kvadratmeter, men allt kommer inte Ängs Maskincentral att använda. Deras målsättning är att få in två till tre hyresgäster i fastigheten, som kommer kunna vara där även när Ängs Maskincentral flyttar in.
– Just nu jobbar jag med uthyrningen av fastigheten. Det finns en del utrymmen såsom matsal, utbildningslokaler och stora kontor som vi inte kommer behöva. Det skulle kunna göras om till lager, men det är synd när det är så fina lokaler, säger han.

Den nya fastigheten kommer göra att Ängs Maskincentral ökar i marknadsandelar, menar Lennart Carlsson. Flytten kommer att ske någon gång i februari eller i mars år 2014.