Årets företagare finns i Forserum

Torbjörn Andersson och Richard Fagerstrand som äger och driver Forserums Verktygsindustri AB, blev utsedda till årets företagare i Nässjö kommun.
Årets företagare tar emot pris från Företagarna Höglandet, Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun. Från vänster: Jan Sundman, kommundirektör, Frida Boklund, Företagarna Höglandet, Richard Fagerstrand och Torbjörn Andersson, Forserums Verktyg, Kurt Johansson, kommunfullmäktiges ordförande, Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB, samt Anders Rostedt, Företagarna Höglandet.
Från vänster: Jan Sundman, kommundirektör, Frida Boklund, Företagarna Höglandet, Richard Fagerstrand och Torbjörn Andersson, Forserums Verktyg, Kurt Johansson, kommunfullmäktiges ordförande, Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB, samt Anders Rostedt, Företagarna Höglandet.

Under kvällen torsdag 11 juni fick Torbjörn Andersson och Richard Fagerstrand vid Forserums Verktygsindustri AB ta emot pris som årets företagare under kommunfullmäktiges sammanträde.
– Det är jättekul och en överraskning. Det är ett erkännande att vi har gjort någonting rätt och framförallt alla anställda kan sträcka på sig för de är en jättestor del i detta. Det är Richard och jag som åker hit och hämtar priset men på företaget är vi 28 stycken, säger Torbjörn Andersson.

Årets företagare tar emot pris från Företagarna Höglandet, Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun, under kommunfullmäktiges sammanträde.
Årets företagare tar emot pris från Företagarna Höglandet, Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun, under kommunfullmäktiges sammanträde.

Priset för årets företagare delas ut av organisationen Företagarna i samarbete med Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun. Enligt motiveringen får årets vinnare sina anställda att växa och arbetar för att ”all personal ska känna sig som hemma i en god arbetsmiljö”. De prisas också för sitt lokala engagemang i Forserum, samt sin lyhördhet mot kunder och sin förmåga att kunna förändra arbetssätt. Många av företagets kunder kommer till genom att ha fått goda rekommendationer från andra kunder, även det ett kvitto på att de gör ett gott arbete.

Hur ska ni fira?
– Vi ska bjuda ut de anställda, men det hade vi planerat redan innan detta, att göra något tillsammans innan semestern. Vi är lite sådana här att vi har fötterna på jorden. Bara för att vi får pris så svävar vi inte ut. Men det är en rolig grej i det hela att få ett erkännande utifrån. Som marknadsföring är det fantastiskt bra att bära med sig något sådant, säger Torbjörn Andersson.

Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB, har följt företaget under flera år.
– Detta är företagare som helhjärtat vill bygga och förändra både sitt företag och Forserum, säger han.

Hela motiveringen:
Företagarna är ledargestalter som för dialogen med anställda om nya arbetssätt vid tunnplåtslinjen. De har tagit in extern kunskap i samband med att de tog över ledningen för nya utvecklingsaktiviteter. De har låtit företagets kunder och personal ge respons på företagets utvecklingsmöjligheter och därefter använt informationen för strategisk utveckling. Företagarna satsar tid i nätverk och Forserums-dagar, för att bygga samhället. Företagarna bevakar omvärlden och investerar hela tiden för att ligga i framkant av ny teknik och effektivitet. Till företaget knyts människor som får växa och all personal ska känna sig som ”hemma” i en god arbetsmiljö, då de tillbringar mycket tid på företaget.