Nässjö Golfklubb utvidgar boende

Nässjö Golfklubb uppför ytterligare en övernattningsstuga och går från åtta till totalt fjorton bäddar för besökande greenfeegäster. Brinellgymnasiet står för arbetskraften.

20150612_nassjogk

Brinellgymnasiets byggprogram uppför en ”Attefallstuga” med sex bäddar och ett litet pentry vid Nässjös golfbana. Sedan tidigare finns två stycken fyrbäddsstugor, vilket innebär att kapaciteten närmare fördubblas.
– Ofta är man lite större sällskap när man åker och spelar golf, kanske tio-tolv stycken. Jag tror att det kommer att ge fler greenfeegäster, säger Jens Gustafsson, klubbchef.

Den nya stugan är bara en del av flera olika investeringar som klubben har gjort under det senaste året. Bland annat har man köpt in en grävmaskin och gjort iordning bunkrarna. Bara sanden har kostat 150 000 kronor. Att hålla ordning på en golfbana kräver en hel del.
– Det är ett ständigt pågående arbete, som en riktigt stor trädgård, säger Jens Gustafsson.

Jens Gustafsson, klubbdirektör, Nässjö GK.
Jens Gustafsson, klubbdirektör, Nässjö GK.

Investeringarna har möjliggjorts av att klubben har gått bra både medlemsmässigt och ekonomiskt den senaste tiden. Medan medlemstalen på riksnivå stadigt har sjunkit de senaste tio åren (förra året verkar trenden dock ha vänt), har Nässjö GK ökat sitt medlemsantal med 20 procent under de senaste fem åren. Och ökningen verkar fortsätta. Just nu är 40 personer involverade i klubbens nybörjarkurs. Att det är en välskött bana är givetvis en delförklaring, men Jens Gustafsson tror också att det handlar mycket om det sociala.
– Det handlar bland annat om att man har kompisar som spelar. Och golfhistorier är lite som lumparhistorier, man blir lite utanför om man inte är med, skrattar han.

På tal om golfhistorier: inne i klubbhuset sitter plaketter med namn på de som lyckats göra hole-in-one på banan. I skrivande stund bär den senaste plaketten Jens Gustafssons namn. Ett privilegium som klubbchef måhända? Nej, en tvättäkta hole-in-one, den tredje i karriären dessutom.

Klubbrummet är för övrigt också nyligen omgjort, med draghjälp från bland annat Grimstorp Försäljning och Audio Video, som bidragit till att göra rummet trivsamt.
– I år ska vi fortsätta satsa på finishen lite, i och runt klubbhuset, och hålla ordning på de ytor man inte spelar på, avslutar Jens Gustafsson.