Atteviks firade byggstart

Kommunstyrelsens ordförande Bo Zander visade prov på talang som grävmaskinist när ”första spadtaget” skulle grävas.

Atteviks bygger ny anläggning i Nässjö

I egenskap av Kommunstyrelsens ordförande fick Bo Zander äran att ta ”första spadtaget” till Atteviks nya anläggning vid riksväg 31 i Nässjö, när byggstarten firades med fanfarer och mat under måndagsförmiddagen. ”Det går 6 250 bilar per dygn förbi här och tittar på era skyltar och er anläggning”, sade han och poängterade att detta är ytterligare ett led i att bygga ett bättre Nässjö. Nässjö må vara the Railway Town, och ”ibland är tåget överlägset men ibland är bilen överlägsen”, sade han och hoppades skämtsamt att Nässjö nu stadigt håller sig före bilstaden Vetlanda i antal sålda bilar.

Bo Zander lämnar över den återstående biten av bygget till NCC Construction, som tros vara färdiga vid årsskiftet 2014-2015.

Nybilshallen kommer att byggas enligt Volkswagens nya Modularkoncept och verkstadsdelen utformas tillsammans med personalen med hjälp av NCC:s Lars Mellbo och arkitekten Jan Johansson på Enter Arkitektur. Totalt kommer byggnationen att bli över 7 000 kvadratmeter stor och kosta 86 miljoner kronor.
– Det har varit konstruktivt att samarbeta med Atteviks och NCC, för att hitta ett bra försäljningsläge för framtiden. Vi
är nu glada över denna satsning som stötts av Nässjö kommun och Nässjö Affärsverk inom OneDoor-konceptet och
att nu både planerade arbetstillfällen och investeringar omsätts i handling, säger Claes Johansson vd Nässjö Näringsliv AB.

Se bilder från firandet: