Bästa året någonsin för Prosmart

Prosmart har sitt bästa resultat någonsin i ryggen – och ska öka ännu mer under det kommande året.

prosmart

Prosmart går framåt med besked. Förra året gjorde man sitt bästa resultat någonsin– och det ser ut att bli ännu bättre detta år.
– Det känns som att vi har något bra på gång, säger Per Thellman, vd.

Prosmart utvecklar och levererar affärssystem för framförallt tillverkande företag. Till stor del beror den senaste tidens framgångar på ett samarbete med det väsentligt större företaget Hogia, vars bokföringsprogram kan integreras med Prosmarts affärssystem. Tillsammans med ett helhetsgrepp om systemets utseende och användarvänlighet innebär samarbetet med Hogia att man kan erbjuda en heltäckande och användarvänlig lösning.
– Vi har under året tagit fram ett nytt gränssnitt som är mer intuitivt och ser modernare ut. Prosmart föddes på DOS-tiden. Det nya ser mer up to date ut, säger Bengt Ydrefors, programmerare.

Såväl Ydrefors som kollegan Torbjörn Josefson är forna produktionschefer, vilket gör att de har bra koll på vilka krav systemet behöver uppfylla. Men Prosmart utvecklar inte system utifrån eget huvud, utan i tät dialog med kunderna.
– Vi gör i princip inga skrivbordslösningar. All utveckling sker via mötet med kunden, som får ett system anpassat till förutsättningarna, säger Bengt Ydrefors.

Den nya versionen av Prosmart har en webbfunktion, vilket på sikt kommer att innefatta applikationer för bland annat lagerhantering och orderregistrering.
– Vi sålde fyra system i december och nio totalt under 2015, det är ett bra klimat just nu, någon slags halvkonjunktur – inte så mycket att kunderna inte hinner, men inte lågkonjunktur så att man inte har råd, säger Per Thellman.

Varje år har Prosmart en kundträff där de går igenom nya funktioner i systemet, eller redan befintliga funktioner som behöver synliggöras.
– Som vår nettobehovsberäkning, som beräknar vad man behöver tillverka och köpa hem. De som använder det här säger att de aldrig skulle gå tillbaka. Du ska inte behöva köpa in på känn och bygga ett onödigt lagervärde, säger Bengt Ydrefors.

I och med den goda tillväxten siktar Prosmart på att anställa en ny programmerare – gärna någon som har bakgrund som produktionschef.


Nässjö Näringsliv AB:s intressenter har 50% licensrabatt på Prosmart. >>Läs mer