Berndt Axelsson tar över efter Costy Borg i NNAB

Berndt Axelsson, VD på Scandinavian Business Seating, valdes till ny ordförande i Nässjö Näringsliv AB vid bolagsstämman onsdagen den 27 april. Costy Borg som varit med i styrelsen i femton år, varav elva som ordförande, avtackades.

Det var inte utan ett visst vemod som Costy Borg, mångårig styrelseordförande i Nässjö Näringsliv AB lämnade ordförandeskapet och styrelsen efter lång och trogen tjänst som spänner över femton år. Han avtackades av kommunstyrelsens ordförande Anci Magnusson, samt av Nässjö Näringslivs VD Claes Johansson.
– Du har alltid haft spännande och högtflygande planer, menade Johansson och förmedlade en en avskedspresent som kan förvandlas till en färd i luftballong, eller i något annat färdmedel.

I mer än femton år har Costy Borg deltagit i styrelsearbetet, varav elva år som ordförande. Han har gjort det med engagemang och energi och ställt upp helt ideellt (bortsett från att det kunnat bli en julost som belöning vid årets slut).
– Det fina med Nässjö Näringsliv AB är att näringslivet ställer upp ideellt och med stort engagemang. Samspelet med kommunens olika företrädare, med olika företag och med hela NNAB-gänget har varit mycket berikande och även lärorikt för mig, summerade Costy Borg.

Berndt Axelsson tar över
Berndt Axelsson, VD vid Scandinavian Business Seating, har varit med i NNAB-styrelsen sedan 2013 och är väl insatt i arbetet. Han konstaterar att arbetet har gått bra och konstaterade med glimten i ögat att han skall försöka bidra så att allt fortsätter och går minst lika bra även framöver.
– Det händer många spännande saker hela tiden. Hela tänket där kommunen och företagen samverkar via NNAB-konceptet är en väl fungerande modell som gagnar både våra befintliga företag och bidrar till att få nya verksamheter hit. Vi har ju också sett goda resultat genom projekt som verkligen burit och bär frukt. Vi har anledning att se framtiden an med tillförsikt, summerade Berndt Axelsson.