IT-bolag på Höglandet tar hem stororder

Nässjöföretaget System Technologies har vunnit en affär värd 75 miljoner kronor, i stark konkurrens med internationella storbolag som Atea och Staples Connect.
högland_system
Sebastian Hörlin, upphandlingschef Höglandsförbundet och Richard Ritheim, försäljningschef System Technologies, vid avtalets påskrift den 19 december 2017.

System Technologies har med sina åtta anställda och 45 miljoner kronor i omsättning, vunnit en upphandling mot storbolag som Atea och Staples Connect. Upphandlingen innebär att System Technologies ska leverera en komplett och färdig installation av mjukvaror och hårdvaror till Höglandsförbundets fem kommuner och sex kommunala bolag tillsammans med hårdvaruleverantören Hewlett Packard.
– Vi är stolta över förtroendet från Höglandsförbundet. Att vi som är ett mindre bolag lyckas vinna så här stora affärer känns fantastiskt roligt och betyder oerhört mycket för företaget, säger Richard Ritheim, försäljningschef för System Technologies.

Rekryterar fler medarbetare

Uppdraget sträcker sig upp till fyra år och årligen ska omkring 3000 datorer med tillbehör installeras och levereras. Sammantaget kan ordern vara värd upp till 75 miljoner kronor, men det exakta värdet vet man först efter avtalstidens slut.
— Vi vill fortsätta att ta hand om alla våra kunder lika bra som vi gör idag och därför kommer vi att utöka antalet anställda efter hur många som krävs för det här uppdraget, säger Mattias Stennert, kundansvarig och delägare i System Technologies.

Utöver att man ska leverera och installera en komplett och färdig installation av mjukvaror och hårdvaror, ska även System Technologies och Hewlett Packard ta hand om Höglandsförbundets begagnade datorer och tillbehör för rensning, neutralisering och återvinning.
— På så sätt hjälper vi våra kunder att skapa en hållbar livscykelhantering av sin IT-utrustning med säker radering, säger Richard Ritheim.

Kompetens och likviditet – viktiga framgångsfaktorer

Det här är inte första gången som System Technologies tar hem en stororder. För fyra år sedan vann de en upphandling värd 80 miljoner kronor, återigen framför Atea. Affärskonceptet som IT-partner med fokus på partneravtal, leverans av molntjänster och IT-relaterade hårdvaror samt distributör av sin egen programvara affärssystemet SEBS, är sedan många år en framgångsrik affärsmodell. Huvudinriktningen är smålandsbaserade företag, med kunder inom såväl privat som offentlig sektor.
— Hög kompetens i kombination med en stark likviditet gör det möjligt för oss att hantera komplexa och omfattande avtal av den här storleken, säger Henrik Björkman, VD och delägare.