Butik Botanik: ”Det har gått över förväntan”

Affärerna blomstrar för Butik Botanik i Mjölarp. Så mycket att ägaren Hanna Björklund anställer en person.
Butik Botanik, Hanna Björklund
Hanna Björklund gör det fint i blomsterhandeln inför veckans öppning.

Sedan sommaren har floristen Hanna Björklund sålt blommor och heminredning i sin butik i Mjölarp. Butiken som ligger i en ladugård har fått mycket uppmärksamhet, både i media och av lokalborna. Vid invigningen kom över 300 personer, något som Hanna beskriver som otroligt.
– Det är väldigt roligt att så många kom och fortfarande kommer, och inte bara för att handla. En del kommer för att ta det lugnt och andra för att umgås. I butiken finns en caféhörna med självservering och det är jättekul att se att folk uppskattar den delen av verksamheten också, säger hon.

Förutom att sälja blommor och heminredning designar Hanna sin egen kortkollektion och posters som går under varumärket by björklund. Hon svetsar även växttorn och håller i kurser för slutna sällskap. För att hinna med allt har hon haft extra personal på plats under lördagar och nu anställer hon en person på deltid.
– Hon började den här veckan och kommer att jobba i butiken och lagret samt producera produkter, säger Hanna.

Arrangerar julmarknad

Just nu fixas det för fullt inför vintern. Butiken ska pyntas och julprodukter ska upp i hyllorna. Hanna ska tillsammans med kollegan binda granar på betongfot, en produkt som många känner igen från Eksjös julmarknad där hon har ställt ut ett flertal gånger. En tradition som hon bryter i år då man istället arrangerar en helt egen marknad.
– Den 2-3 december blir det julmarknad på logen över butiken. Vi kommer att bygga upp en mysig miljö där barnen kommer att kunna träffa tomten och troligtvis även tomtemor, säger Hanna.

Flera hantverkare kommer att ställa ut, bland annat ska en smed smida och sälja sina alster precis utanför logen. Andra hantverkare kommer att sälja honung, fårskinn, keramik, tomtar och mycket annat. Butik Botanik kommer självklart också att vara öppen.