Byggkompaniet invigde nytt kontor i Jönköping

Landshövding Håkan Sörman klippte bandet när Byggkompaniet invigde nya lokaler på Källbacksvägen i Jönköping. Vd Anna Arlbrandt tror på fortsatt tillväxt – företaget kommer att omsätta över 200 miljoner i år.

Självaste landshövding Håkan Sörman fanns på plats när Byggkompaniet invigde nya lokaler i Jönköping. Han uttryckte sin glädje över att få ”sola sig i andras glans” när småföretag i länet röner framgångar. Byggkompaniets vd Anna Arlbrandt framhöll att Byggkompaniet har det stora företagets kunnande kombinerat med det lilla företagets smidighet, varpå Sörman påpekade att ingen knappast skulle invända om företaget ändå växte lite ytterligare.

Cirka 90 personer var på plats och firade när de nya lokalerna invigdes, lokaler som innehåller kontor, lagerytor och en yta för prefabricering av väggar. Byggkompaniet har 85 anställda, hälften i Nässjö, där huvudkontoret finns, och hälften i Jönköping.
– Vi har en fantastisk personal. Jag är så glad för dem som jobbar hos oss för vi är fortfarande ett litet företag när det gäller sammanhållning och hur man jobbar och ser på sin situation, vi hjälps åt med väldigt mycket. Jag tror att det är vår framgångsfaktor framåt, säger Anna Arlbrandt.

Hon berättar att företaget har som plan att fortsätta växa, men inte så snabbt som man gjorde under 2014-2015, när företaget fördubblade antalet anställda. Det är viktigt att ha en tillväxt som man klarar av organisatoriskt, menar Arlbrandt.
– Om ett år tror jag absolut att vi är 90 anställda, med en stadig tillväxt på omsättningen. Vi kommer definitivt att gå över 200 miljoner i omsättning för det här året. Men vi växer nu i en lugn takt för att även kunna bibehålla lönsamhet. Det är viktigt att bibehålla tryggheten när man har så många som jobbar hos sig, säger hon.

Byggkompaniet har (förstås) själva byggt den nya byggnaden, och man ser fördelarna med att befinna sig på Källbacksvägen i Jönköping, som har blivit ett populärt område – stadsnära, men ändå med stora ytor. Det Nässjöbaserade företaget har inga planer på att överge ”hemstaden”, betonar Anna Arlbrandt.
– Vi försvinner inte från Nässjö på något sätt men vi förstärker vår position i Jönköping och vi har mycket projekt som vi redan har kontrakterade. För första gången har vi fyllt ett helt år framför oss, så för hela 2017 har vi produktion på entreprenadsidan. Det är vi inte bortskämda med, så det känns bra, avslutar Anna Arlbrandt.