RUTAB flyttar lager och förädling till Nässjö

Två väletablerade nässjöföretag har beslutat att inleda ett samarbete som omfattar både lagerhållning, distribution och produktion. ”Vi har nått en överenskommelse med Höglands Logistik Center. Närheten ökar effektiviteten. Vi är mycket nöjda”, kommenterar VD Frank Robertsson vid RUTAB AB.
Fr v projektledare Rolf Englund, RUTAB, Henrik Almström, Höglands Logistik Center samt Frank Robertsson ser fram mot ett spännande samarbete.
Fr v projektledare Rolf Englund, RUTAB, Henrik Almström, Höglands Logistik Center samt Frank Robertsson ser fram mot ett spännande samarbete.

I mellandagarna flyttas hundratals pallar med gods i form av kablar från ett lager i Hallsberg till den nya anläggningen vid Höglandsterminalen i Nässjö där Höglands Logistik Center finns i Catenas nybyggnation.
– Att inflyttningen äger rum i mellandagarna passar oss bra. Vi ser fram mot ett inspirerande samarbete. Väldigt trevligt att få inleda samarbete med ett företag från Nässjö, kommenterar Henrik Almström, VD för Höglands Logistik Center AB.

Förvisso är det bråda dagar för många företag, men Henrik Almström och hans medarbetare får lägga på ett kol extra, med tanke på att inflyttning i nya lokaler alltid är en utmaning. I de nybyggda lokalerna skall man bland annat lagra tusentals pallar åt Trioplast. Nu tillkommer produkterna från RUTAB.

Det här med kablar är en ”ren vetenskap”, vilket inte oroar Henrik Almström. Han är medveten om att uppdraget från RUTAB också omfattar förädling av produkter. Det gäller att kunna bedöma när vissa kablar skall kapas, spolas om, sparas eller säljas vidare, för att ta några exempel.

SVERIGES LEDANDE
RUTAB AB är Sveriges ledande leverantör av bland annat kabelförskruvningar, genomföringar och skyddsslang. Man är också en mycket stark aktör inom maskinkabel.
Framgångsreceptet från RUTAB handlar om att koncentrera sig på vissa kärnområden och att vara väldigt kundorienterade.

– I stället för att bli halvbra på allt möjligt har vi valt att fokusera. Det har skapat mycket god lönsamhet. Vi ser framtiden an med tillförsikt, säger Frank Robertsson.

RUTAB ägs av ett familjekontrollerat börsnoterat företag som heter Addtech. Det är industrigrupp bestående av 120 fristående bolag som ofta har unika marknadspositioner. Man har 2 000 medarbetare. Hos RUTAB arbetar 35 personer, varav 22 i Nässjö.

KÄNNS MYCKET BRA
– Vi har haft nöjet att vara med i planeringen och dialogen. Det har varit mycket stimulerande. Extra roligt att det är två nässjöbaserade företag som på detta sätt funnit varandra. Trevligt att få medverka till en positiv lösning, kommentar Claes Johansson, VD vid Nässjö Näringsliv AB.