Byggkompaniet och Arnab Bygg slås samman

Byggkompaniet i Nässjö AB och Arnab Bygg AB slås samman och kommer att verka under Byggkompaniet. Sammanslagningen gör dem till en stark aktör i Jönköping och till det ledande byggbolaget på Höglandet med sina 58 anställda – och fler ska det bli.
Från vänster står Peter Karlsson, VD på Byggkompaniet och skakar hand med Mikael Jansson som tidigare var projektledare på Arnab Bygg, men numera är delägare och arbetschef för byggservice på Byggkompaniet.

Nu slås Byggkompaniet och Arnab Bygg samman. De blir nu Byggkompaniet och tillsammans kommer de att leda bolaget med deras olika kompetenser. Det var i februari då byggbolagen träffades och det kom på tal om en fusion.
– Jag träffade Mikael Jansson och Niclas Hulterskog från Arnab i februari. När vi pratade insåg vi att en fusion mellan oss skulle gynna oss båda två. Vi ville förstärka organisationen och de ville expandera, säger Peter Karlsson, VD på Byggkompaniet i Nässjö AB.

Mikael Jansson och Niclas Hulterskog gick in som två nya delägare. Så nu är de tillsammans fem delägare på Byggkompaniet med Peter Karlsson, Tommy Björnlund och Tobias Klaesson. Sammanslagningen gjordes den 1 maj, men Arnab kommer fortfarande att finnas kvar ett tag till.
– Arnab har sitt bokslut den sista augusti och för att det ska bli praktiskt kommer Arnab att finnas med parallellt fram tills dess. Sen den första september kommer vi bli anställda av Byggkompaniet. Vi tror verkligen på den här fusionen då den skapar en stabil plattform med många olika kompetenser, säger Mikael Jansson, tidigare projektledare på Arnab och numera delägare och arbetschef för byggservice på Byggkompaniet.

Efter sammanslagningen kommer det att bli 58 anställda på Byggkompaniet. De har redan anställt två nya tjänstemän och åtta hantverkare i Jönköping, men det räcker inte till för att möta behovet.
– Vi behöver förstärka med fler duktiga hantverkare, säger Peter Karlsson.

Byggkompaniet och Arnab ser fram emot att få arbeta tillsammans. Huvudkontoret kommer att fortsätta att finnas i Nässjö med filialkontor i Jönköping.