Internationell produktlansering i Nässjö

Igår ägde en internationell produktlansering rum i Nässjö då Cubic lanserade deras nya ställverkssystem. Lanseringen gjordes på deras 25 års fest tillsammans med deras partners. 

Av alla dotterbolag som finns i den danska koncernen Cubic var det Cubic Svenska AB som fick chansen att presentera det nya ställverkssytemet CPS25. Cubic är en leverantör av system för ställverk som har dotterbolag i åtta länder. En starkt bidragande orsak till att just Cubic i Sverige fick lansera den nya produkten var givetvis att de firade 25 år och en av de fem först anställda i dotterbolaget var VD Reidar Persson, som även uppmärksammades av de båda koncernägarna Torben Fristrup och Jacob Möller Knudsen.

Det nya ställverkssytemet som presenterades var ett lågspänningsställverk för upp till 1600 A. En nättare produkt som passar bland annat för användning i kontor, butiker och skolor. I ställverket och skensystemet sätts centraler och andra inbyggnadsdelar. En av deras samarbetspartners kommenterade ställverket med följande:
– Produkten är enkel vid installationen och mycket av arbetet i ställverket kan göras som ”verktygslös montering” vilket är mycket bra, sade Johan Mattison, platschef för Elajo.

Cubics produkter används i industrin, vindkraftsbranschen, fartyg, sjukhus större fastigheter och processindustrin. I processindustrin används bland annat deras omtyckta produkt Multi Drawer. Den består av utbytbara kassetter eftersom processindustrin aldrig får stå stilla, vilket är mycket uppskattat. Draka Kabel är en av de som använder ställverk från Cubic.

Under dagen höll VD Reidar Persson ett tal. Han berättade om Cubics framgångsrika resa och Reidar fortsätter att se ljust på framtiden.
– Med den nya produkten blickar vi framåt och nu kommer vi att satsa vidare på att utbilda våra samarbetspartners i Cubics utbildningskoncept, säger Reidar.

På festen närvarade ett 50-tal personer från olika delar av Sverige och Danmark. Här märktes både Midroc, Elajo och Nelkab som har samarbetat med Cubic i många år.