Caférangen: ”Det har gått över förväntan”

Mor och dotter Westlunds restaurang har verkligen tilltalat Nässjöborna, så mycket att de har ökat med både personal och sittplatser.
Caférangen
Sofia och Elin Westlund, här i Caférangen, Nässjö.

En riktig succéstart fick Caférangen när de slog upp portarna i höstas. Första dagen kom 80 lunchgäster, två dagar senare kom 170 gäster. Restaurangägarna Sofia och Elin Westlund med personal har haft så mycket att göra att de tog en vecka ledigt vid juletider.
– Vi valde medvetet att inte göra så mycket reklam om restaurangen för att vi skulle få det lite lugnt och hitta rutiner i början. Men det sade bara pang när vi öppnade och sedan dess har det varit full rulle, säger Sofia.
– Man kan verkligen säga att det har gått över förväntan, säger Elin.

Innan Sofia och Elin öppnade Caférangen räknade de med att ha i snitt 70 lunchgäster per dag. Hittills snittar de på cirka 120-130 gäster.
– Det är jätteroligt att så många vill äta hos oss! Mellan 12-13 är det fullt med folk här och vi märkte rätt tidigt att våra 94 sittplatser inte räckte till. Så därför har vi utökat med 16 platser, säger Elin.

Det är som sagt inte bara sittplatser som man har utökat, utan även personalen. Där har man gått från 4 anställda till 12.
– Vi har verkligen fått ihop en bra personalstyrka. Vi har kul och trivs tillsammans. Snart kommer vi även att få en praktikant hos oss, säger Elin.

Den stora utmaningen för Caférangen har varit att förmedla vad de är. Caférangen är inte bara en restaurang, utan även ett café, en bar och catering som dessutom anordnar evenemang.
– Det är även öppet för privat- och företagspersoner att hyra oss under vardagskvällar om man till exempel ska ha en fest eller ett årsmöte. Vi har också planer på att man ska kunna boka frukostmöten hos oss, säger Sofia.

Några evenemang som Caférangen har är After Work-kvällar, pannkaksbuffé och brunch varje lördag. Under brunchen dukar de upp hemgjord müsli, pannkakor, marmelader, äggröra, fil, sallader och mycket annat.
– Om man inte har prövat brunchen ska man göra det! Den har varit väldigt uppskattad, säger Elin.

Framåt planerar Caférangen fler evenemang. Sofia och Elin vill inte avslöja alltför mycket, men de kan säga att det blir nog grillkvällar till sommaren då uteserveringen är på plats.