”Campus Brinell” öppnar för besökare

Lagom till skolterminens start öppnar Brinell för besökare. Guidade turer, musik från Kulturskolan och gratis tågresa står på schemat för alla som vill komma den 3 september.
Den 3 september får man en rundtur genom Brinellgymnasiet och Brinells Högstadium av dessa glada elever från Handels- och administrationsprogrammet.

Nu är det plural vi pratar om när vi åker till Brinell. Det är inte bara ett gymnasium utan även ett Högstadium som öppnade för första gången nu i veckan. Därför är det ypperligt passande att – numera ”Utbildningscampus Brinell” – ordnar en besöksdag för allmänheten.
– På onsdag den 3 september är alla välkomna att besöka skolorna på Brinell! Besöksdagen ordnar vi i samband med att Nässjö fyller hundra år och vi hoppas att folk tar chansen att besöka campuset, säger Marina Skiöld, kommunikatör för Brinellgymnasiet.

Allmänheten är välkommen mellan 16.30-19.30 och det kommer att vara full aktivitet på Brinells högstadium och på Brinellgymnasiet. Elevernas dag kommer att vara förskjuten så att de börjar och slutar samma tider som det är öppet för besökare. Om man vill kan man ta tåget från Nässjös centralstation till campuset klockan 17.20 – helt gratis. Om man föredrar att ta sig till Brinell på annat sätt är det givetvis välkommet.
– Besökarna kommer att få möjlighet till guidad tur på området, det bjuds på musik av Kulturskolan och under tiden man lyssnar så kan man sitta ner och njuta av en liten fika. Man kan även passa på att få reda på mer om hur Brinellgymnasiet, Nässjö Lärcenter, Kulturskolan och Nässjö Näringsliv AB samarbetar, berättar Marina.

Guideturerna leds av elever från Handels- och administrationsprogrammet som gör detta i en av deras kurser ”Praktisk marknadsföring”.