Centralt läge och framtidstro för ISS Facility Services

ISS Facility Services ser stora möjligheter i ett växande Nässjö – nyligen flyttade de in i mer centralt belägna lokaler.
ISS flyttar till Rådhusgatan. På bilden: Erica Agerteg, Anette Billfeldt Karlsson, Fredrik Håkansson
ISS flyttar till Rådhusgatan. På bilden: Erica Agerteg, Anette Billfeldt Karlsson, Fredrik Håkansson

ISS Facility Services har flyttat till Rådhusgatan 47 i Nässjö och hamnar på så sätt mer centralt och synligt för kunder.
– Det är väldigt mycket fräschare än vårt tidigare läge. Lokalerna gör också att vi kan växa efter vårt behov, säger Fredrik Håkansson, Driftchef för ISS östra region.

Och växa kommer de sannolikt att göra. Det första kvartalet 2017 gjorde man en väsentlig ökning jämfört med förra året. Fredrik Håkansson arbetar målmedvetet med att få in mer säljtänk i organisationen.
– Mycket av ökningen gör vi på befintliga kontrakt, ”öppna mål” som vi inte har sparkat på. Det kan handla om att kunden har andra byggnader som man inte har tänkt på, eller andra verksamheter på andra sidan gatan, säger han.

Utmaning hitta personal
På Höglandet är ISS idag cirka 60 anställda. Inom ett par år tror Fredrik Håkansson att den siffran är runt 70. Men det finns utmaningar, inte minst med att hitta medarbetare. För ett par år sedan fick de in hundratals ansökningar när de annonserade en tjänst. Idag är det långt färre som söker.
– Det som vi brottas med idag är personalförsörjning. Det är svårt att få tag i rätt personal, säger Håkansson.

Växande stad
Nässjö växer, vilket innebär att ISS kunder växer. Som Fastighets AB Linden, till exempel, en av ISS största kunder, bygger nya lägenheter och renoverar kontinuerligt.
– Det känns som att allt går åt rätt håll nu för Nässjö, säger Håkansson.

På den nya adressen blir ISS Facility Services granne med Målens Entreprenad & Byggservice och Project Måleri. Ofta hamnar de tre grannarna på samma projekt hos olika fastighetsägare.
– Här blir en jättesynergi. De målar och bygger och vi städar upp dammet efteråt. Jag tror fastighetsägaren (Pettersson & Son) ville ha en liten pysselhörna här, avslutar Fredrik Håkansson.