Congelato får ny ägare: ”Jag ska behålla samma kvalité och koncept”

Janne Tengvall blir ny ägare för den populära glassbaren Congelato. ”Vi känner oss oerhört trygga med att lämna över bolaget till Janne som kommer att fortsätta att tillverka och sälja samma goda gelato” säger Sharlet Habib.

congelato

Sharlet Habib, Janne Tengvall och Tony Habib framför Congelato på Storgatan 19B, Nässjö.

För tre år sedan öppnade Sharlet och Tony Habib Congelato i Nässjö och bara ett år senare expanderade de till Eksjö. Under åren har de inte bara vunnit lokalbornas hjärtan, utan även blivit ett attraktivt turistmål.
– Vi får långväga kunder som köper gelato hos oss, vilket vi är jätteglada och stolta över, säger Tony Habib.

Försäljningen har gått över förväntan

Under sommaren har de sålt över ett ton gelato i veckan.
– Vi trodde inte att det skulle bli så mycket jobb med att driva glassbarer  i Nässjö och Eksjö, men vi hade så fel. Det har gått så bra för Congelato och det är vi så glad över, trots att det är en av de anledningarna till att vi nu säljer, säger Sharlet.

Hon förklarar att tiden inte riktigt räcker till för att driva Congelato.
– Vi vill ha mer tid både för familjen och våra andra jobb. Jag ser min framtid på Fastighetsbyrån och Tony vill satsa vidare på sin restaurang i Vetlanda.

Nye ägaren är välkänd i företaget

Den som tar över Congelato är Janne Tengvall, som känner både verksamheten och de nuvarande ägarna väl.
– När vi startade Congelato i Nässjö fick vi ett meddelande från Janne där han berättade hur glad han var för att vi öppnade en gelateria. Sedan dess har vi haft kontakt med varann, säger Sharlet och fortsätter:
– Janne har varit en av dem som vi har bollat våra idéer med och han har även provsmakat våra nya glassar innan vi har börjat sälja dem. Vi märkte tidigt att han hade mycket kunskap om gelato och därför blev det självklart att sälja till honom.

Övergången börjar redan i höst

Janne Tengvall tar över som ägare i januari 2019, men kommer redan under hösten att börja arbeta i verksamheten.
– Jag kommer att introduceras i verksamheten fram till nästa sommarsäsong, så att jag kan ta över gelaterian på bästa sätt, säger han.

Parallellt kommer han att driva sitt företag P4RM vidare, där han erbjuder tjänster inom ledarcoachning och företagsutveckling.
– Men jag kommer inte att jobba med P4RM i samma utsträckning som jag gör idag, särskilt inte under sommaren.

Vill jobba mer med gelato-vagnen

Idag är Congelato öppet under sommaren och en del helgdagar, men i framtiden drömmer Janne om att förlänga perioden.
– Första året kommer jag att fokusera på att driva gelaterian och lära känna kunderna, men året efter det har jag ambitioner om att utveckla verksamheten. Jag hoppas kunna jobba ännu mer med vår mobila gelato-vagn än vad man har hunnit med tidigare. Att man kan hyra in Congelato till exempelvis bröllop och kunddagar. Sedan vill jag även jobba ännu mer med lokala råvaror, avslutar han.