De är Nässjös sämst bevarade hemlighet

Högsta möjliga service och ett brett utbud när veteranduon Askling-Jacobson öppnar Audio Video i Gallerian Loket.

Audio Video Nässjö

Att det är Niklas Askling och Daniel Jacobson som slår upp portarna till Audio Video på torsdag den 26 september förvånar knappast någon. Med 25 års gemensam erfarenhet i branschen och som kända ansikten för alla Nässjöbor som någonsin köpt en tv (ONOFF, någon?) är duons nya satsning ingen skräll. Butiken är sannolikt den mest efterlängtade på många år i Nässjö, där invånarna formligen skrikit efter hemelektronik den senaste tiden.
– Vi har väldigt höga förväntningar. Vi tror stenhårt på det här, annars hade vi inte gått in så hårt i detta med vår tid och engagemang. Vi kommer att erbjuda något som inte finns i den här staden, ett helhetssortiment förutom kök och tvätt. Vi når dessutom utanför Nässjö till ett större upptagningsområde, säger Niklas Askling.

Den nya butiken kommer att ge ett mervärde för Nässjökunder. En god nyhet för ”ohändiga” är den höga servicenivån som erbjuds.
– Vår ambition är att kunna tillhandahålla det som folk vill ha. Vi kommer jobba mycket tajt med våra kunder: hemleverans, installation, det är ingen som har erbjudit det på flera år här, säger Daniel Jacobson.
– Jag skulle hävda att det enskilt starkaste vi har är den lokala förankringen vi har som personer. Daniel har varit i branschen sedan 1993, även om han har gjort vissa avstickare. Jag var butikschef för ONOFF i Vetlanda och Nässjö, den enda butikschefen med två butiker – och båda gick som tåget. Vi känner väldigt mycket folk i stan och har väldigt många nöjda kunder sedan tidigare. Alla förknippar oss till 100 procent med detta, säger Niklas Askling.

Audio Video kommer att vara belägen i den nya Gallerian Loket. Fastighetsägaren Audun Ribe uttalade sig nyligen i Smålands-Tidningen om satsningen och sade att han hoppades slippa se Nässjöbor på Media Markt i Jönköping efter allt ”tjat” om en elektronikbutik. Det ligger något i det han säger. Få branscher är så märkta av priskrig som just hemelektronikbranschen och mindre butiker får kämpa hårt mot de stora drakarna för att överleva. Men de som oroar sig för att Audio Videos priser kommer att vara höga kan vara lugna.
– Vi kommer att ha rätt produkter till rätt pris, säger Daniel Jacobson.

Mellan raderna i Jacobsons uttalande ligger en gliring till de kedjor som har lockpriser på en del produkter (som de går minus på) för att kunna tjäna in pengarna på andra produkter. Audio Video arbetar inte på det sättet, utan kommer att ha en bra och jämn prissättning på hela sitt sortiment. I ryggen har de Electra Gruppen, en Kalmarbaserad grossist som råkar vara landets största leverantör inom hemelektronik.
– Vi har oslagbara inköpskanaler och har dessutom styrkan att vi kan anpassa vår butik efter den lokala marknaden. Vi kommer exempelvis sälja TV-spel, vilket Audio Video-butiker normalt inte gör, något som det definitivt finns underlag för i Nässjö, säger Niklas Askling.

Bra priser och oslagbar service. Det bådar gott för Nässjöbor som gillar prylar.