Jonas gör sitt livs resa

Jonas Lindgren från Nässjö har just genomfört en 800 mil lång motorcykelresa i ett välgörenhetsarrangemang i Australien. Arbetsgivaren JSC it-partner gav klartecken till en lång ledighet.

20130906_lindgren

Jonas Lindgren, verksam vid JSC i Nässjö är ute på sitt livs resa. I flera avseenden. Inte minst för att han just genomfört en 800 mil (!) lång motorcykelresa i ett välgörenhetsarrangemang i Australien. Fyra av tio motorcykelförare klarade de enorma strapatserna. Jonas är en av dem. Arrangemanget som heter ”The Great Australian Ride” startade söndagen den 18 augusti. Man samlar man in pengar för att backa upp familjer som drabbats av plötslig spädbarnsdöd och liknande.

Äventyret på motorcykeln är en del i en längre utlandstripp där hans arbetsgivare på IT-företaget JSC i Nässjö gett klartecken för en lång ledighet.
– Vi vill vara en generös arbetsgivare, säger ägaren och grundaren Johan Schelin.

På webbplatsen thegreataustralianride.com har man kunnat följa det stora äventyret där målet har varit att samla in 50 000 dollar under den 20 dagar långa färden – ett mål som man troligen når. Det har inte handlat alltså om någon liten småputtrig turisttripp. Färden har delvis gått genom karga ökenlandskap och ställt enorma krav på förare och utrustning. Apropå utrustning fick Jonas byta motorcykel under färden – men i mål det kom han! Varje deltagare i gruppen har själva stått för alla omkostnader. Av säkerhetsskäl har en följebil följt med för att förse deltagarna mat, dryck etc.

Johan Schelin
Stödet till projektet känns väldigt rätt och meningsfullt, säger JSC IT-partners grundare Johan Schelin, som verkligen vet vad han talar om.

På hemsidan har man kunnat följa hur donationerna till projektet har ökat hela tiden. Det visar sig att Jonas, den ende utländske deltagaren, är populär och har dragit in rejält med pengar till själva projektet för att stödja plötslig spädbarnsdöd, eller till forskning kring områden som berör barn dör i magen etc.

Pengarna har delvis kommit via kolleger på arbetsplatsen men också via vänner och vänners vänner som inspirerats att vara med. Det sänds många goda tankar till Sverige dessa dagar då JSC från Nässjö är det enda utländska företaget i arrangemanget och en av huvudsponsorerna. Det har väckt stor uppmärksamhet i Australien. Arrangemanget bevakas stort i media.

En djupare dimension
Kanske kan man ana att det också finns en djupare dimension i engagemanget hos nässjöföretaget? Det bekräftas av företagets grundare Johan Schelin. Johan Schelin berättar öppenhjärtligt att han och hans fru drabbats av sorg då en liten pojke dog i fruns mage nyligen, under den tid Jonas Lindgren varit borta. Stödet till organisationen i Australien har alltså känts väldigt rätt. Samtidigt är Jonas Lindgren med i ett ovanligt meningsfullt äventyr.

Jonas Lindgren har dedikerat sin resa och signerat sin motorcykel med texten ”In memory of ”Lillgott”.
– Jag är oerhört tacksam för den här möjligheten. Naturligtvis är jag också glad över att framåt hösten få komma tillbaka till mitt företag. Det är nog inte vanligt att arbetsgivare är så här generösa. Men som det nu blev känns det väldigt bra att få göra det här berättar Jonas Lindgren från Australien.


 

The great Australian ride
Här är det tappra MC-gänget. Från början var de tio, nu återstår åtta som åker de 800 milen för en mycket god saks skull.

 

The great Australian ride.
Jonas Lindgren laddad precis innan avfärden.

 

The great Australian ride.
En imponerande sträcka och ingen vanlig turisttripp.

 

The great Australian ride
Äntligen i mål i västra Australien!