De arrangerar konsert i en ladugård

Philip Wareborn och Hanna Helgegren bjuder på en unik musikupplevelse i sommar. Samuel Ljungblahd, Peter Sandwall och Sanna Hogman med flera kommer till Nässjö.

En hundra år gammal ladugård. Kossor som går på en sommaräng. En stråkkvartett som spelar tillsammans med en sjungande Samuel Ljungblahd – det här kan man få uppleva i sommar på Ribbingsnäs Säteri utanför Forserum.

Idén om att arrangera konserter fick Philip Wareborn och Hanna Helgegren efter att de gift sig förra sommaren. De hade nämligen bröllopsfesten i ladugården som nu ska förvandlas till en konsertsal.
– Lokalen är nyrenoverad och charmig, helt enkelt en perfekt plats för sommarens konserter. Hanna har själv gått i tankar om att anordna egna konserter i flera år och nu såg vi vår chans att förverkliga den drömmen, säger Philip.

Minnesvärd upplevelse

Både Hanna och Philip brinner för musik. Hanna jobbar som violinist och Philip som kompositör i Los Angeles. Nästan direkt efter bröllopet började de planera konserter för sommaren 2016.
– Det kommer minst sagt att bli en minnesvärd upplevelse. Miljön är idyllisk och Samuel Ljungblahd och Sanna Hogman kommer att framföra sina låtar i en ny tappning då de ska sjunga tillsammans med stråkkvartetten Freja, basisten Niclas Lindblom och pianisten Peter Sandwall, säger Hanna, som även själv kommer att finnas med på fiol.

Konserterna äger rum den 30 juni, 1 juli och 2 juli. Förutom ljuv musik kommer även lokala konstnärer och Stålverket att ställa ut. Om man vill kan man även ta sig en fika innan, vad är inte bättre än en Småländsk ostkaka? Är man riktigt hungrig finns det möjlighet att äta en lyxig buffé tillagad av Ryds Mat. Buffén innehåller bland annat grillat ekologiskt nötkött från Ribbingsnäs egen produktion.
– Ryds Mat lagade maten på vårt bröllop och våra bröllopsgäster talar fortfarande om den. Vill man ha buffé så måste den beställas samtidigt som man köper sin biljett, säger Hanna.

Fler konserter

När man frågar Hanna och Philip om det kommer att bli fler konserter, är svaret ett solklart JA. De planerar redan nu inför sommaren 2017.
– Vi vill verkligen tacka våra sponsorer. De har varit otroligt hjälpsamma och har haft en betydande roll i uppstarten av detta projekt. Om man ännu inte har köpt biljett, ska man göra det! Det här är verkligen inte något som man vill missa, det kommer att bli magiskt! avslutar Philip.

>>Läs mer på Ribbingsnäs Ladugårds hemsida