Direkt till Frankfurt från Jönköping Airport

1 mars lyfter första flyget på den nya flyglinjen mellan Jönköping och Frankfurt. Linjen öppnar helt nya dörrar för såväl affärs- som privatresenärer. Nu kan man ta flyget till London, New York eller Shanghai med en mellanladning i Frankfurt som är en av världens största flygplatser med över 50 miljoner passagerare årligen.
"Nu kan vi kalla Jönköping Airport för en riktig flygplats", summerade VD Sten Norinder när den nya flyglinjen presenterades.
”Nu kan vi kalla Jönköping Airport för en riktig flygplats”, summerade VD Sten Norinder när den nya flyglinjen presenterades.

– Nu kan man säga att vi är en riktig flygplats! Med fem avgångar till Stockholm, två till vardera Frankfurt och Karlstad, tio charterdestinationer och tre flygfraktbolag.

Så sammanfattade Sten Norinder, VD Jönköping Airport, presentationen inför en fullpackad konferenssal där företrädare för näringslivet, Handelskammaren och politiker var samlade torsdagen den 12 februari.

Det gick inte att ta miste på glädjen. Jonas Ekeroth, VD för Handelskammaren i Jönköpings län menar att Frankfurt utgör rena drömdestinationen för länets näringsliv. Dessutom ger linjen möjligheter för både näringsliv och privatpersoner att smidigt nå vidare ut i världen.

Tvåa fr v bakom planets besättning syns VD Sten Norinder. Handelskammarens VD Jonas Ekeroth, prydd med slips ler också ikapp med regionrådet Rune Backlund (till höger).
Tvåa fr v bakom planets besättning syns VD Sten Norinder. Handelskammarens VD Jonas Ekeroth, prydd med slips ler också ikapp med regionrådet Rune Backlund (till höger).

Flygplanstypen som skall trafikera Jönköping-Frankfurt är en Embrarer 145 som tar 49 passagerare. Man är i Frankfurt efter mindre än två timmar. Region Jönköping och länets näringsliv ställer upp som garant för den nya flyglinjen. Den är naturligtvis kostnadskrävande och man räknar kallt med att här behövs en inkörningsperiod på ungefär tre år.

Frukostmöte i Nässjö om flyglinjen
Torsdagen den 26 februari bjuder Handelskammaren på frukost klockan 07.30 på Hotel Högland i Nässjö. Här blir det mera information om den nya flyglinjen. Anmälan ska ske direkt till info@handelskammarenjonkoping.se, senast tisdag den 24 februari.

Se Nässjö Näringsliv AB:s intervju med Sten Norinder, VD Jönköping Airport och Jonas Ekeroth, VD Handelskammaren.