Eldon distributör åt världens största företag

Eldon blir General Electrics viktigaste distributör i Sverige. Ett oerhört viktigt strategiskt steg, menar Eldons Sverigechef Anders Karlsved.

20130506_Eldon

Eldon AB och General Electric har ingått ett avtal som innebär att Eldon kommer att ha tillgång till GE Industrial Solutions samtliga produkter för försäljning. Eldon, känt för högkvalitativa kapslingslösningar, kommer kunna erbjuda kompletta lösningar för lågspänningsprodukter.
– Eldon blir vår största och viktigaste distributör. Vi får en stark lokal spelare på den svenska marknaden och en stor fördel ligger i att de har lager i Nässjö och försäljare runt om i landet så att vi får ut våra produkter på ett bra sätt, säger Fredrik Petersson, Försäljningsansvarig Sverige på GE Industrial Solutions.

Agenturen innebär att Eldon har tillgång till GE:s samtliga 40 000 artiklar.
– Detta är ett strategiskt oerhört viktigt steg. Vi kommer att ha ett bredare sortiment än idag, vilket innebär att vi plötsligt konkurrerar med betydligt större spelare på marknaden, säger Anders Karlsved, Sverigechef Eldon.

Med en 130 år lång historia är General Electric idag världens största företag med över 300 000 anställda och med verksamhet inom infrastruktur, finans och media. Eldon har 850 anställda i mer än ett dussin länder och är en av Europas största skåp- och kapslingstillverkare.