Elkedjan flyttar in på onsdag

På onsdag 6 november öppnar Elkedjan sin butik i Fenixgallerian – vältajmat inför julhandeln.

Åsa Friman Elkedjan Nässjö

Elkedjan har i alla tider legat blott ett rejält stenkast från Fenixgallerian, men steget in till hjärtat av Nässjös shoppingstråk är ändå stort. Som ett slag från out of bounds till fairway, för att tala golfspråk. Butiksägare Åsa Friman tror att flytten in till Fenixhuset kommer att ge ökad försäljning.
– Jag hoppas på lite mer spontanhandel och att folk får upp ögonen för hur mycket vi faktiskt har i vårt sortiment, säger hon.

Många kommer att förvånas över sortimentet, inte minst eftersom det fortfarande finns en och annan som förknippar Elkedjan med Elajo. De båda är helt skilda företag men har fått stå ut med att sammanblandas tack vare Elajos tidigare ägande av butiken (lokalt i Nässjö). Dessutom ligger de för närvarande vägg i vägg. I och med flytten kan Elkedjan få en tydligare egen profil, framförallt mot privatkunder. Och samtidigt som Elkedjan kommer att dra nytta av gallerians kundflöde, bidrar deras inflyttning med mer trafik till övriga butiker.
– Jag hoppas att jag ska bidra till lite mera spring i gallerian, jag har ju ändå rätt så många kunder. För vår del handlar det om att hamna högre upp i kundernas medvetande. Vi ligger idag visserligen bara hundra meter från övriga butiker men det är de där extra hundra meterna som gör att man tänker ”äh, vi tar det en annan gång”. Och de som inte vet att det ligger en butik här skulle nog aldrig kunna gissa att det gör det eftersom det här området är mer industriliknande, säger Åsa Friman.

Elkedjan öppnar upp i Fenixgallerian på onsdag 6 november och kommer att ta ungefär hälften av Lindex tidigare lokal i besittning. Julhandeln bådar gott för den nya butiken, som med sitt breda sortiment inom lampor säkert kommer kränga en och annan adventsljusstake.