Elteknik bildar nytt bolag

Håkan Särenborg på Elteknik återupplivar avstannade planer – nya företaget Fastighetsteknik har nu sett dagens ljus och planerna för framtiden har återigen fått liv.
Håkan Särenborg tillsammans med Rickard Unbeck, som påbörjade sin tjänst på nystartade Fastighetsteknik den 2 maj.

Det har varit ett par tunga år för Elteknik. Företaget har visserligen gått med vinst – bara det en stor bedrift – med tanke på att organisationen har blivit lidande sedan Håkan Särenborgs kompanjon Mikael Jonsson hastigt gick bort. Ett par år senare börjar dock saker och ting falla på plats för företaget. Nu har de har skapat förutsättningar för expansion av Elteknik genom att anställa ytterligare en produktionsansvarig, och man tittar återigen på att ta sig in på Jönköpingsmarknaden. Det mest iögonfallande beslutet är dock att starta det nya bolaget Fastighetsteknik, där man nyligen anställde en fastighetstekniker.
– Organisationen har vi nu satt för att ta nästa kliv med Elteknik och det har jag jobbat med ett tag. Målsättningen är att vi ska omsätta 3-4 miljoner i Fastighetsteknik om tre år, säger Särenborg.

Hela konceptet med Fastighetsteknik fanns klart redan för några år sedan, då Särenborg och Jonsson hade tanken att Elteknik och Fastighetsteknik skulle kunna stärka varandras marknadsnärvaro. Från och med maj 2018 förverkligas äntligen planerna.
– Många av Eltekniks befintliga kunder är fastighetsägare som behöver hjälp även med inre och yttre fastighetsunderhåll. Jag tror att kombinationen av fastighetsskötsel och ett elföretag är en trygghet för kunden och företagen kommer att ge varandra kunder, säger Särenborg.

Såväl Elteknik som Fastighetsteknik blickar nu återigen mot Jönköping där en större marknad finns. Och efter den allra tuffaste perioden finns det en förnyad beslutsamhet att föra bolagen framåt.
– Vi har ställts inför saker man inte trodde att man skulle ställas inför. Många gånger under den här resan så har man känt att tålamodet har prövats. Det är först nu vi kommer ur den bubblan. Energin börjar komma tillbaka nu, man är ju entreprenör trots allt, avslutar Håkan Särenborg.