Klart: Här är Årets Företagare 2018

Idag utsågs Årets Företagare i Nässjö kommun. Vinnare blev Anders Löfgren som bland annat driver järnvägsföretaget Svensk Tågkraft. ”Jag känner mig hedrad”, säger han.

Det var en glad och rörd Anders Löfgren som tog emot utmärkelsen. Från vänster står Anci Magnusson, kommunstyrelsens ordförande, Margareta Carlsson, ordförande Företagarna Höglandet, pristagaren Anders Löfgren, Claes Johansson, VD Nässjö Näringsliv och Kurt Johansson, kommunfullmäktiges ordförande. 

 

Priset delades ut i kommunfullmäktigesalen under onsdagseftermiddagen. På plats fanns representanter från organisationen Företagarna, Nässjö kommun och Nässjö Näringsliv samt politiker.

 
”Årets företagare har byggt upp en framgångsrik verksamhet där lok servas, repareras och hyrs ut. Företagaren tar ett extra stort ansvar i branschen för att tågen ska rulla och stöttar både kollegor och konkurrenter. Nu byggs en ny lokverkstad i Nässjö, där man även hyr ut till kollegor. Företagaren har genom åren breddat med nya affärsområden som uthyrning, men också speciella komplexa transporter. Det tänks nytt i många sammanhang, inte minst inom området utvecklings- och säkerhetssystem.”

Så lyder juryns motivering för Årets Företagare i Nässjö kommun. Vid en festlig ceremoni i Stadshuset fick Anders Löfgren ta emot det prestigefyllda priset. Under 14 år har han varit VD för Svensk Tågkraft samt VD för Svensk Tågkrafts koncernmoderbolag STAB Holding AB, där han även är engagerad i de andra dotterbolagen: Svensk Tågtrafik och Nässjö Järnvägsfastigheter.

– Jag känner mig hedrad, men det är inte bara jag som tar emot det här priset. Jag hade inte kommit hit utan alla andra som jobbar i verksamheten. De är oerhört viktiga, säger Anders Löfgren.

– Det är imponerande att se hur Anders har byggt upp sina verksamheter, och hur det utvecklats med nya affärsområden och satsningar framåt, säger Claes Johansson, VD på Nässjö Näringsliv.

Utmärkelse från Företagarna

Årets företagare i Nässjö kommun delas ut av organisationen Företagarna, i nära samarbete med Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun. Utmärkelsen går till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

– Det är en mängd andra kriterier som ska uppfyllas för att man ska kunna bli Årets Företagare. Att få det här priset är något man verkligen ska vara stolt över, säger Margareta Carlsson, ordförande för Företagarna Höglandet samt driver Solberga Station AB.

Vidare till regionfinal

Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå.

– Anders Löfgren nomineras nu till regionfinal, där han kommer ha chansen att bli Årets Företagare på regional nivå. Om han får även denna utmärkelse är han med och tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige, som utses i Stockholm i oktober, säger Margareta Carlsson.


 

Läs mer

>> Marie Ekelund utsedd till Årets Företagare 2017