Emåns Ekomuseum redo för konferensgäster

Emåns Ekomuseum är uppskattat av turister för naturskön miljö och inspirerande utställning – nu blir det även en plats för konferens och kundmöten.
20150109_eman
Ordförande Etelka Huber framför utställningen ”Skogens vatten”.

Emåns Ekomuseum är en inspirerande plats. En gång i tiden utgjorde byggnaderna arbetsplats för 400 människor, vilket gjorde Bodaforsfabriken till nordens största möbelfabrik. Sedan tidigt 1990-tal har området inhyst Emåns Ekomuseum, en populärt destination precis vid Emåns källa – och kommunens enda brunvita besöksmål. Cirka 5000 personer besöker årligen museet, som ligger precis intill en vacker slinga genom 12 olika naturtyper.

Med Emån alldeles inpå knuten är Emåns Ekomuseum omgärdat av vacker natur.
Med Emån alldeles inpå knuten är Emåns Ekomuseum omgärdat av vacker natur.

Nu öppnar Emåns Ekomuseum även upp för konferenser i lokalen Kvarnen. För upp till 25 gäster finns det möjlighet att konferera i genuin och gemytlig miljö.
– Jag tror att du får en helhetsupplevelse på ett annat sätt, både inomhus och även det faktum att man har naturen inpå knuten. Dessutom är man garanterat bara sin egen lilla grupp på plats, säger Etelka Huber som är ordförande för museet.

Vid önskemål ordnar man även guidning för konferensgäster, som även kan ta en titt på utställningen Skogens Vatten – en installation där skogens djur- och växtliv och vatten gestaltas i bilder och olika material.
– Det kan vara en trevlig miljö att komma undan lite om man vill förlägga till exempel ett kundmöte här, säger Etelka Huber.

Konstsmeden Lars-Göran Larsson med åskådare.
Konstsmeden Lars-Göran Larsson med åskådare.

Emån är ett av Europas artrikaste flodområden och klassas numera som nationalälv. Genom ett stort underjordiskt fönster mot ån kan man i museet under somrarna beskåda livet under vattnet som i ett gigantiskt akvarium. I museet stoltserar man även med gigantiska exemplar av mal som fångats i Emån – endast det måhända värt ett besök. Råkar man lägga sin konferens på en måndag eller fredag finns det även möjlighet att besöka smedjan och se konstsmeden Lars-Göran Larsson i full aktivitet.


Erbjudande
Emåns Ekomuseum erbjuder Nässjö Näringslivs intressenter 10 procents rabatt på konferenser. Läs mer om erbjudandet.