Ett säkert framtidsyrke

Martinssons Security Solutions i Nässjö är säkerhetsföretaget med spetskompetens som slår det mesta. Knappast något företag i landet gör allt i egen regi. Följ med på en intressant presentation.
VD Kjell Almqvist vid en kommande leverans av en säkerhetsdörr som förses med avancerade hydrauliska system.

– Under åren har en kraftfull utveckling ägt rum inom säkerhetsbranschen. Vårt företag har alla möjligheter att utvecklas. Det enda egentliga problem vi möter är konsten att få tag på kreativa och kompetenta medarbetare med kunskap på svets, fräs och svarvarbeten, säger Kjell Almqvist, VD på Martinssons Security Solutions i Nässjö.

2001 fick Kjell Almqvist sin första kontakt med företaget. Samarbete inleddes. Några år senare tog Kjell över verksamheten i det anrika företaget som tidigare hette A Martinssons Smide AB. Det är spännande, intressant och fascinerande att ta del av Kjell Almqvists specialkunskaper och se hur företaget i Nässjö med sex anställda står för unik kompetens. Det finns kanske fem företag i hela landet som kan jämföras med Martinssons Security Solutions. Men knappast någon som bygger allt själva på det sätt som Nässjöföretaget gör.
– Vi har kontroll över varje moment. Det skapar trygghet både för oss och för kunden. Det är nog en av anledningarna till att det gått så bra.

Det kräver naturligtvis sin man att producera och hantera det rikhaltiga flödet av produkter. Allt ifrån tunga säkerhetsdörrar som förses med hydraliska styrsystem till säkerhetsrum, specialgrindar, staket, säkerhetsfönster, containrar för förvaring av sprängämnen, installationsstolpar och mycket annat.

Uppenbarligen har man lyckats. De stora säkerhetsföretagen och olika banker utgör exempel på kundföretag. Martinssons jobbar också internationellt. Företagets produkter finns installerade hos norska ambassader i arabvärlden samt i Norge och Danmark. Säkerhetstänket ökar hela tiden som en följd av den oroliga värld vi lever i. Allt talar för att Martinssons Security Solutions kommer att fortsätta och utvecklas, onekligen ett tecken i tiden.
– Det är ett spännande och meningsfullt jobb vi sysslar med. Kunde det bara vara lite lättare att få tag i duktiga medarbetare så vore jag ännu nöjdare. Det här är ju faktiskt ett framtidsyrke, summerar Kjell Almqvist.

Sedan 2011 blev Martinssons Security Solutions ett dotterbolag till Profsafe, ett säkerhetsföretag i Anderstorp. Man står stadigt rotade i Småland där båda företagen grundats och samlat på sig mångårig erfarenhet.


Se intervjun: